Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

marți, 31 august 2010

A vindeca vindecătorul


















    Imboldul de a-i vindeca pe ceilalţi poate fi un obstacol major în calea propriei tale vindecări. El îi poate prejudicia şi pe ceilalţi, chiar dacă nu în mod intenţionat.
    Nimeni nu poate fi tot timpul un vindecător. E prea mult să ceri aşa ceva de la o fiinţă umană. Orice vindecător necesita o pauză, pentru a se re-centra şi a se reîncărca.
    Chiar şi aceia care sunt capabili de multă iubire, trebuie să fie dispuşi să-şi privească propria lor frică, atunci când aceasta se iveşte – sau, altfel, o vor proiecta asupra altora.
    Primul angajament al vindecătorului trebuie să fie să nu facă niciodată rău celorlalţi. Asta înseamnă că el trebuie să fie vigilent în abilităţile şi intenţiile sale. El se poate oferi să îi ajute pe ceilalţi, numai atunci când ştie că este, el însuşi, impecabil. Vindecătorii au adesea complexe de martir. Se simt responsabili pentru vindecarea tuturor – iar atunci când oamenii nu se vindeca, ei consideră că e vina lor. Ei poartă crucea, chiar şi atunci când nu e necesar.
    Nu va fi niciodată posibil să-i vindeci pe toţi suferinzii din lume. A încerca să faci acest lucru, nu va face decât să-ţi submineze capacitatea de a-i sluji pe cei pe care îi poţi ajuta. Aşa că, pune-ţi crucea jos şi acorda-ţi timp pentru a-ţi cunoaşte propriile nevoi emoţionale şi spirituale. Îngrijeşte-te şi vindecă-te pe tine însuţi, în aşa fel încât să te reîncarci – şi să fii capabil de a-i ajuta pe ceilalţi.

luni, 30 august 2010

Abundenţă şi fericire


















    Experimentezi sărăcie şi tristeţe, numai atunci când nu accepţi situaţia cu care eşti confruntat în prezent.
    Când înţelegi situaţia şi eşti plin de recunoştinţă pentru ea, nu experimentezi decât abundenţă şi fericire.

duminică, 29 august 2010

A-i sluji pe ceilalţi




















Nu-i poţi sluji pe ceilalţi, dacă eşti ataşat de ceea ce tu oferi, sau de modul în care primesc ceilalţi. Trebuie să te dai la o parte, în aşa fel încât Spiritul să poată lucra prin tine.
A sluji este o ocazie de a iubi, nu definiţia unei slujbe. Nu poţi să slujeşti şi să ai în acelaşi timp, o identitate sau un program de lucru.
Atunci când ajuţi pe cineva, pe tine te ajuţi. Îţi ajuţi mama şi tatăl. Îţi ajuţi vărul de-al treilea. Îl ajuţi pe beţivul din colţul străzii.
Ajutorul tău merge acolo unde e nevoie de el. Tu nu îi vei cunoaşte niciodată pe cei care sunt atinşi de faptele tale pline de iubire – şi nici nu e nevoie să-i cunoşti.

sâmbătă, 28 august 2010

Iubirea este forţa ascendentă




















    Atunci când acţionezi cu iubire şi spui cuvinte pline de iubire, Spiritul sălăşluieşte în tine şi se trezeşte în ceilalţi. În astfel de momente, realitatea fizică nu mai pare atât de densă că înainte. Când iubirea este prezentă, trupul şi lumea sunt pătrunse de lumină, binele devine posibil şi este preamărit.
    Lumea pe care o vezi atunci când iubirea este prezentă în inima ta, nu este aceeaşi lume pe care o vezi, atunci când eşti preocupat de necesităţile ego-ului tău.

vineri, 27 august 2010

Trădarea emoţională şi sexuală



















    Atunci când dragostea este reciprocă, iar tu şi cealaltă persoană vă abandonaţi emoţional unul altuia, sexul este înălţător şi sacru. Când însă comunicarea în cadrul relaţiei voastre devine dezordonată şi precară, când nu va mai faceţi timp pentru intimitatea în doi, relaţia voastră devine o cochilie goală în care vă ascundeţi amândoi. Energia şi angajarea dispar din uniunea voastră. Sexul devine un act de trădare fizică.
    Atunci nu este surprinzător că tu şi/sau partenerul tău vă căutaţi satisfacţia în afara relaţiei.
    Infidelitatea este un simptom al deconectării tale emoţionale şi fizice de partenerul tău. Din nefericire, ea implica şi o altă persoană în afară de tine şi face ca vindecarea şi reconcilierea să aibă loc mai greu.

joi, 26 august 2010

Teama de sex


















    A face dragoste poate fi şi ar trebui să fie un act plin de bucurie, un act de abandon în fata divinităţii din tine şi a celei din partener sau parteneră. Dragostea fizică nu este mai puţin frumoasă decât oricare altă formă de dragoste – şi nici nu poate fi separată de ele. Dacă priveşti dragostea fizică ca fiind lipsită de sfinţenie, probabil că o vei experimenta în acest fel – nu pentru că aşa este ea, ci pentru că aşa o percepi tu.

miercuri, 25 august 2010

Garanţii



















     Când iubirea este prezentă, nu-ţi faci griji pentru viitor. Numai atunci când ea lipseşte, insişti asupra garanţiilor

marți, 24 august 2010

A folosi afirmaţii pentru a nega sentimente



















    Iisus a spus: “Nu te lupta cu Răul”. Dacă El ar folosi limbajul din ziua de azi, ar putea spune ceva de genul: “lucrul căruia îi opui rezistenţă, persistă”.
    Dacă eşti furios pe cineva şi încerci să înlocuieşti gândurile de mânie cu gânduri de iubire, se întâmplă una din următoarele situaţii: fie că vei reuşi cu succes să-ţi reprimi mânia (o formă de negare), în aşa fel încât ea va continua să existe în sufletul tău, chiar dacă tu pretinzi că nu este acolo – fie că nu vei reuşi.
    De fapt, în acest caz este mai bine să nu reuşeşti, pentru că atunci va trebui să-ţi înfrunţi mânia, să o recunoşti, să afli ce a declanşat-o etc.
    Mânia nu se transformă prin negare, ci prin înţelegere.
    Din nefericire, mult din aşa-numita învăţătura “noua eră” ne încurajează să disimulăm gândurile/emoţiile noastre negative în spatele unui zid al negării şi să le tapetăm cu gânduri pozitive. Dar apoi, la primul semnal major de stres, tapetul se desprinde de pe perete.
    Există două moduri în care poţi trata frica:
   1.Să-ţi negi frica şi să pretinzi că nu te temi.
   2. Să admiţi că te temi şi să-ţi înfrunţi frica.
    Prima variantă te poartă în nesfârşite cicluri ale evitării şi proiecţiei. A doua, te aduce faţă în faţă cu tine însuţi.

luni, 23 august 2010

Moralitate şi sex



















    Contrar a ceea ce mulţi oameni – inclusiv mulţi oameni ai bisericii – cred şi predica, nu există decât două feluri de sex care creează suferinţă: sexul făcut fără acordul partenerului (viol sau sexul cu un minor) şi sexul fără iubire. Sexul făcut fără acordul partenerului este şi ar trebui să fie considerat o ticăloşie. Sexul fără iubire este nesatisfăcător şi creează dependentă. Mereu va fi nevoie de mai mult – de mai mult sex, mai mulţi parteneri, mai multă simulare.
    Dar mai mult nu înseamnă niciodată destul.
    Atunci când te angajezi în sex făcut fără acordul partenerului, sau în sex fără iubire, te dezonorezi pe tine însuţi şi dezonorezi şi cealaltă persoană. Acest lucru este adevărat, chiar şi atunci când cealaltă persoană este soţul sau soţia ta. Aceste tipuri de activităţi sexuale discordante fragmentează energia uniunii voastre, distruge încrederea în partener şi exacerbează rănile emoţionale.

duminică, 22 august 2010

Trupul



















    Trupul nu este câtuşi de puţin rău sau inferior. El este, pur şi simplu, temporal.
    Nu-i vei găsi niciodată sensul suprem, satisfăcându-i necesităţile. Dar nici nu vei găsi sensul suprem, negându-i nevoile.
    A avea grijă de trup este un act de graţie. A te preocupa de plăcerile sau durerile trupeşti este orice altceva, dar nu un act de graţie.

sâmbătă, 21 august 2010

Chemarea




















     Chemarea de a te trezi este ascunsă în adâncul sufletului tău. Cu toate acestea, ea nu sună ca şi chemarea pe care o aude oricine. Dacă îi asculţi în special pe alţii, să nu fii surprins dacă nu vei auzi chemarea, atunci când ea va veni.

vineri, 20 august 2010

Dumnezeu este în interior


















    Tu pregăteşti templul interior pentru ca Dumnezeu să intre. Şi cine este Dumnezeu, dacă nu Cel din tine care ştie şi înţelege, Cel care te iubeşte şi te acceptă fără condiţii, în toate împrejurările – acum şi pentru totdeauna?
    Dumnezeu nu este în afara ta, ci în inima inimilor tale.
    Atunci când ceri cu sinceritate, El este Cel care răspunde. Când baţi, El este Cel care deschide usa.

joi, 19 august 2010

A promova, cu iubire, adevărul



















    A promova adevărul este un act de forţă, dar el nu ar trebui a fie unul violent. Vor exista momente când va trebui să te ridici în apărarea ta sau a altora care sunt maltrataţi.
    Nu poţi să-ţi trăieşti viaţa într-o stare de frică, ghemuindu-te într-un colţ, în timp ce alţii iau decizii pentru tine. Trebuie să te ridici şi să fii luat în seamă. Cu toate acestea, poţi – şi ar trebui să faci acest lucru – fără să-i ataci pe ceilalţi.
    Este important să afli adevărul. Dar, dacă nu o faci cu iubire, nu adevărul este cel pe care îl promovezi.

miercuri, 18 august 2010

Calea ta



















    Calea ta are propria ei frumuseţe şi mister. Ea nu este niciodată ceea ce crezi tu că este. Însă ea nu depăşeşte niciodată capacitatea ta de a intui următorul pas.

marți, 17 august 2010

Cine poartă răspunderea de a te iubi?



















    Nu te concentra asupra felului în care te tratează oamenii. Concentrează-te asupra felului în care te tratezi pe tine însuţi. Dacă te afli într-o relaţie abuzivă, de exemplu, nu te concentra asupra comportamentului celui ce comite abuzul.
    Priveşte, în schimb la propriul tău comportament.
    Întreabă-te dacă a decide să fii împreună cu o persoană abuzivă este un mod adecvat de a te trata pe tine însuţi.
    Asumă-ţi răspunderea de a te iubi şi a avea grijă de tine. Nu încerca să transmiţi această responsabilitate altcuiva.
    Sarcina ta este simplă. Iubeşte-te pe tine însuţi, chiar acum! Dacă uiţi, aminteşte-ţi doar care îţi este datoria – şi începe să o practici.
    Spune-ţi: “Am răspunderea de a mă iubi în acest moment. Dacă eu nu mă iubesc pe mine, nimeni nu o va face. Iubirea celorlalţi poate ajunge la mine, numai dacă eu mă iubesc pe mine însumi”.
    Dacă gândeşti astfel, cu consecvenţă, lucrurile se vor îmbunătăţi. Vei înceta să te mai trădezi singur. Şi, atunci când trădarea de sine va lua sfârşit, nu va mai fi aşa de uşor pentru ceilalţi să abuzeze de tine, sau să te trădeze.

luni, 16 august 2010

A spune “nu”, cu iubire



















    E posibil să nu crezi că a spune “nu” e un act plin de iubire. Cu toate acestea, dacă copilul tău îşi pune mâna pe o sobă încinsă, spui “nu” imediat şi cu fermitate. Nu vrei ca el să se rănească. Şi apoi, îl îmbrăţişezi şi îi spui că îl iubeşti.
    Oare de câte ori nu vine la tine aproapele tău şi îţi pune mâna pe soba?! Nu poţi să susţii un comportament care ştii că va face rău unei persoane. Şi nici nu vrei ca prietenii tăi să încurajeze un astfel de comportament în ceea ce te priveşte.

duminică, 15 august 2010

Adevărul nu se găseşte la piaţă



















    Dacă tu vei permite, oamenii vor fi cât se poate de bucuroşi să te pună la încercări grele, sau să te pună să stai la coadă în faţa tarabelor pe care ei vând concesii. Dă-le numai o şansă şi vor fi cât se poate de bucuroşi să pună stăpânire pe libertatea ta şi să-ţi dea factura de plată pentru timpul pe care l-au pierdut cu tine.
    Nu te supune regulilor lor. Nu te lăsa amăgit de ideea că poţi realiza ceva, cu condiţia să ai “mai mulţi bani” sau să fii “mai atractiv, mai spiritual, mai inteligent”, sau... completează tu spaţiile goale.
    Nu umple buzunarele celor care-ţi fac promisiuni deşarte. Nu contează ce promit: mai multă înţelepciune, mai multă iubire, mai multă abundenţă, mai multă iluminare, mai multă pace a minţii. Tu ai deja mai mult decât îţi pot oferi aceşti oameni. Numai că, încă nu ai cerut.

sâmbătă, 14 august 2010

Căinţă



















    Nu este niciodată prea târziu să te căieşti pentru fapte lipsite de bunătate şi să îndrepţi lucrurile pentru aceia pe care i-ai vătămat sau judecat în mod nedrept. Greşelile tale nu te condamnă, decât dacă insişti să te agăţi de ele.
    Lasă-le să plece. Nu te mai autopedepsi. Nu îi mai pedepsi  pe ceilalţi. Te poţi schimba. Poţi evolua. Poţi fi mai înţelept decât erai înainte. Poţi să încetezi să mai vorbeşti în favoarea fricii şi poţi deveni un purtător de cuvânt al iertării şi iubirii. Nici un vapor nu a refuzat vreodată să-şi găsească adăpost în portul iertării. Indiferent ce ai spus sau făcut, mai e încă posibil să găseşti adevărul şi îţi poţi relua drumul.
    Tot ceea ce trebuie să faci este să-ţi mărturiseşti greşelile şi să fii dispus să renunţi la ele.

vineri, 13 august 2010

A descoperi binele



















    Nimeni nu este nedemn de iubire.
    Nici tu. Nici prietenii tăi. Nici chiar duşmanii tăi.
    Aşa că, nu te mai condamna pe tine şi pe ceilalţi.
    Fii recunoscător pentru iubirea şi îngrijirea de care te bucuri în viaţa ta. Concentrează-ţi atenţia asupra a ceea ce este acolo, nu asupra a ceea ce nu este.
    Descoperă binele din viaţa ta – şi îl vei întări şi îl vei transmite, mai departe, celorlalţi.

joi, 12 august 2010

Fii blând cu tine



















    Astăzi, fii blând şi răbdător cu tine. Când te trezeşti dimineaţa, fii deschis la ceea ce are ziua să te înveţe. Atunci când ţi se iveşte în cale o încercare dificilă, adu-ţi aminte că scopul ei principal este să te ajute să te iubeşti pe tine însuţi şi pe ceilalţi oameni cu care îţi împarţi viaţa. Când mergi seara la culcare, închide ochii şi revezi-ţi ziua. Vezi acele momente când ai experimentat teamă şi înţelege felul în care lipsa ta de amabilitate faţă de ceilalţi izvorăşte din neputinţa ta de a avea răbdare şi compasiune fată de tine însuţi.
    Iartă-te pentru că eşti aspru cu tine şi afirma că eşti dispus să fii mai blând. Dă-ţi seama că acesta este un proces. Nu-l poţi grăbi, sau face să se întâmple. Poţi fi însă plin de bunăvoinţă şi îi poţi permite să se întâmple. Poţi învăţa să inviţi pacea să vină în mijlocul fricii tale.

miercuri, 11 august 2010

A-ţi auzi propriul adevăr



















    Numai tu singur ştii care este cel mai bun mod de a acţiona pentru îndeplinirea scopului tău aici. Dar acea cunoaştere este îngropată uneori adânc în inima ta – şi trebuie să asculţi mult pentru a te conecta la înţelepciunea şi cunoaşterea ta interioară. În unele cazuri, nu e posibil să-ţi auzi propriul adevăr, până când nu încetezi să mai asculţi ceea ce alţii îţi spun că ar trebui să faci.

marți, 10 august 2010

Floarea albă



















    Suntem floarea de lotus plutind pe suprafaţa întunecoasă a eleşteului. Dacă tu cauţi frumuseţea fără de tristeţe, nu o vei găsi. Dacă eşti în căutarea bucuriei, fără chinul durerii – vei căuta in zadar. Tot ceea ce este transcendent vine din părţile cele mai de jos – lumina, din întuneric; floarea albă, din apele noroioase ale eleşteului.

luni, 9 august 2010

Nu există paria sau păgâni



















    Ideile şi comportamentul anumitor oameni ne pot provoca, iar noi îi putem judeca şi alunga din vieţile noastre, dar să nu ne închipuim că există vreo justificare pentru acest lucru. Faptul că îi respingem pe ceilalţi este, pur şi simplu, un rezultat al fricii noaste. Nu e nimic spiritual în asta.
    Dacă noi credem în iubire şi practicăm credinţa noastră, trebuie să-i considerăm pe toţi bărbaţii şi pe toate femeile drept egalii noştri – indiferent cum arată, cum se poartă, sau ce cred. Putem fi siguri că Dumnezeu iubeşte şi preţuieşte oamenii pe care noi îi respingem, la fel de mult cât ne preţuieşte pe noi. Pentru Dumnezeu nu există paria sau păgâni.

duminică, 8 august 2010

Falsele învăţături ale fricii şi vinovăţiei


















    Iubirea este piatra de temelie a marilor învăţături spirituale. Fără iubire, nu există decât dogme şi credinţe rigide şi pline de teamă. Fără iubire nu există compasiune sau facere de bine. Aceia care-i judecă pe ceilalţi drept păcătoşi şi caută să-i mântuiască, nu fac decât să-şi proiecteze propria lor frică şi neputinţă. Ei folosesc cuvintele religiei, ca substitut al iubirii pe care sunt incapabili să o dăruie, sau să o primească.
    Nu-i judeca pe aceşti oameni, pentru că, în propriul lor fel dureros, ei strigă după iubire. Dar nu accepta vina pe care ei ţi-o aştern la picioare. Ea nu este a ta.

sâmbătă, 7 august 2010

Falşi învăţători



















    Nu căuta compania cuiva care-ţi neagă libertatea de a fi tu însuţi. Nu accepta un învăţător care încearcă să ia decizii în locul tău, sau să-ţi controleze viaţa.
    Oricine care pretinde că are o cunoaştere specială şi o pune în vânzare, este un fals învăţător. Oricine care îţi cere să renunţi la ideile şi experienţele tale şi să îndeplineşti programul său, este un fals învăţător. Oricine care cere favoruri sexuale în schimbul unei călăuziri spirituale, este un fals învăţător. Oricine care te încurajează să renunţi la puterea ta, la respectul de sine sau la demnitatea ta, este un fals învăţător.
    Eşti răspunzător pentru cei cu care te aduni. Nu te întovărăşi cu astfel de oameni.

vineri, 6 august 2010

Nimeni altcineva nu te poate salva



















    Responsabilitatea ta este să păşeşti prin propria ta durere şi să o depăşeşti. Chiar şi atunci când îţi uneşti viaţa cu a altcuiva, aceasta responsabilitate rămâne a ta.
    Ori de câte ori o pierzi din vedere sau încerci să o transferi altcuiva, plăteşti, în mod inevitabil, un preţ.

joi, 5 august 2010

A stabili limite clare



















    Nu încerca să trăieşti prin alţii – şi nu le permite nici lor să trăiască prin tine. Aceasta va face ca delimitările între voi să fie ambigui şi neclare şi va stabili condiţiile pentru codependenţă şi trădare reciprocă.
    Fixează câteva graniţe şi menţine-le clar delimitate.
    Dormi în patul tău. Prepară-ţi singur hrana. Fă curat în urma ta. Ai singur grijă de tine – şi lasă-i pe ceilalţi să facă acelaşi lucru pentru ei înşişi.
    Tu nu te afli aici ca să faci pentru alţii, ceea ce ei trebuie să facă pentru ei înşişi.
    Nici ei nu sunt aici ca să trăiască viaţa în locul tău.

miercuri, 4 august 2010

Învăţători autentici


















    Învăţătorii spirituali autentici nu reclamă nici o autoritate asupra altora şi nici nu pretind că au răspunsurile pentru ceilalţi. Ei nu predică. Nu încearcă să corijeze. Ei, pur şi simplu, acceptă oamenii aşa cum sunt şi îi încurajează să-şi găsească propriul adevăr.

marți, 3 august 2010

A-ţi recunoaşte frica


















    Chiar dacă temerile tale sunt prosteşti, trebuie totuşi să le recunoşti. A spune “Mi-e frică”, atunci când îţi este frică, înseamnă a fi de acord emoţional. A susţine că nu-ţi e frică, atunci când eşti îngrozit, înseamnă a fi în dezacord emoţional.
    Dacă te împrieteneşti cu frica ta, e posibil să descoperi că ea dispare de la sine. Dacă nu, atunci trebuie să continui să o recunoşti şi să fii îngăduitor cu tine însuţi.
    Nu te poţi forţa să nu îţi fie frică. În general, aceasta strategie creează şi mai multă frică.

YOUR DAILY MOTIVATION - Max Steingart (15) - tradus
























http://www.maxsteingart.com/ydmvideo/

150. VIAŢA ESTE FORMATĂ DINTR-O SERIE DE EXPERIENŢE

08/04/2010Fiecare experienţă te va face mai puternic,
chiar dacă poate va fi greu pentru tine să o realizezi la timp.


Viaţa este şcoala în care eşti testat, încercat, şi promovat.


Încearcă întotdeauna să stai în mijlocul vieţii şi activităţii.
Nu te izola din faţa acţiunii.
Caracterul tău se dezvoltă în sine în fluxul de vieţii.


Obstacolele şi greutăţile pe care le vei îndura
de fapt te vor ajuta să mergi înainte spre succes.
Lumea a fost construită pentru a-ţi dezvolta caracterul tău.


Dar, viaţa se aşteaptă ca tu să faci progrese în timp rezonabil.
De aceea, scaunele de clasa a treia sunt atât de mici.


 149. ÎN ORICE ÎNTÂMPLARE SE AFLĂ ŞI JUMĂTATEA PLINĂ A PAHARULUI

08/03/2010
Există o parte bună pentru fiecare situaţie.

Încearcă să vezi ce oportunităţi poţi găsi în  problemele tale.
Nu poţi avea succes fără eşecuri.
Orice experienţă poate fi transformată în ceva care îţi poate fi de folos.

Totul depinde de cum priveşti problemele.

Stabileşte care este bolovănişul şi înlătură-l apoi, stabileşte-ţi  pietrele care vor deveni bornele pe care le vei urma în drumul tău către succes.

În toate dificultăţile tale, dacă vei căuta, vei găsi în aceeaşi măsură şi indiciile pentru pasul următor către succes.
În fiecare înfrângere există o lecţie care îţi arată cum să câştigi data viitoare.

Atunci când este suficient de întuneric, poţi vedea stelele.



148. POŢI SĂ  AI PUTEREA DE A DEPĂŞI ORICE OBSTACOL  DIN VIAŢA TA

08/02/2010
Mai devreme sau mai târziu vei avea o criză în viaţa ta, şi aşa cum ştii, aceasta va determina fericirea ta viitoare şi succesul tău.

De la începutul timpurilor, oamenii a fost meniţi să treacă printr-o astfel de criză.
O scurtă analiză a experienţelor tale îţi va arăta că "cele mai multe situaţii de criză" sunt oportunităţi fie pentru ceea ce va să vină, fie pentru situaţia în care te afli.

Într-adevăr, cele mai multe schimbări în viaţa ta  vor avea ca sursă fie "inspiraţia " fie " disperarea ".

Dezvoltarea personală este procesul de a răspunde pozitiv la orice schimbare.
Indiferent ce-ţi vine în cale, încearcă să-l înţelegi  corect şi şi transformă-l în ceva de valoare.

O piatră preţioasă nu poate fi lustruită fără frecare, nici umanitatea nu poate fi perfecţionata fără a trece prin încercări care pot fi, uneori, dureroase.


147. NU EXISTĂ SUCCES FĂRĂ DIFICULTĂŢI

08/01/2010
Lumea este construită astfel încât, dacă doreşti să te bucuri de plăcerile ei, trebuie să suporţi, de asemenea, durerile ei.
Fie că îţi place sau nu, nu poţi avea una fără cealaltă.

Succesul nu se măsoară prin ceea ce realizezi.
Este măsurat de obstacolele pe care le întâlneşti, şi curajul cu care te menţii în lupta împotriva greutăţilor.

Vei înţelege că toate lucrurile sunt dificile înainte de a deveni uşoare.
Cu cât întâlneşti obstacole mai mari  în calea ta, cu atât depăşirea acestora îţi va aduce mai multă bucurie.

Deci, pune-ţi în ordine gândurile în mintea ta înainte de a începe.
Acest sacrificiu este parte a pachetului în drumul tău către succes.

Nici un câştig fără durere; nici un tron fără spini; nici o coroană fără cruce.

Trebuie să învingi durerea pentru a putea primi bucuria.


146. TE POŢI RIDICA DEASUPRA PROBLEMELOR TALE

07/31/2010
Curajul este puterea de a te confrunta cu dificultăţile tale.
El vine din rezervele minţii tale, care sunt mai puternice decât orice circumstanţă din afară.

Când vei recunoaşte că eşti mai puternic decât problemele tale,  vei dobândi curajul necesar pentru a învinge.

Obstacolele din calea ta vor arăta mari sau mici după cum mintea ta le închipuie.

Curajul este capacitatea de a te confrunta cu ceea ce se afla în mintea ta, în imaginaţia ta.
Acesta îţi oferă posibilitatea de a te ridica deasupra realităţii.

Eşti mai important decât oricare din problemele tale.


145. OBICEIURILE TALE TE VOR ÎMPINGE SPRE SUCCES

07/30/2010
Mai întâi stabileşte-ţi tu obiceiurile apoi, obiceiurile te vor face pe tine.

Renunţă la obiceiurile care te ţin în loc şi care nu îţi fac bine.
Adoptă acele practici care vor deveni obiceiuri noi şi care te vor ajuta să-ţi împlineşti visul dorit.

Obiceiurile tale sunt o formă de exerciţiu.
Cu cât este mai greu să faci ceva, cu atât mai greu este să renunţi la acel ceva.
Cu cât este mai uşor să faci ceva, cu atât mai greu este să-l schimbe.

Obiceiurile tale sunt fie cei mai buni slujitori, fie cei mai răi învăţători.
Eşti ceea ce faci în mod repetat.



144. POŢI SĂ FACI ORICE ÎŢI DOREŞTI

07/29/2010
Viaţa ta va fi întotdeauna în mare măsură, ceea ce tu vei face din ea.
Cheia succesului tău şi a destinului tău se afla în mâinile tale.
Nu poţi face totul, dar poţi să faci ceva.

Alege-ţi gândurile şi acţiunile potrivite scopului tău.
Numai tu poţi găsi calea către succes.

Nimeni nu o poate face pentru tine şi nimeni nu o va face in locul tău.
Numai tu poţi să faci acest lucru.

Dacă-ţi asumi responsabilitatea pentru acţiunile tale, poţi să-ţi transformi visele în realitate.



143. CEL MAI MARE MERIT ÎN VIAŢĂ, ESTE SĂ TE PUI ÎN SLUJBA CELORLALŢI

07/28/2010
Persoana cu adevărat de succes nu se foloseşte de cei din jur, ci ea se pune în slujba semenilor.

Dacă poţi fi de folos cuiva, indiferent cât de mic este talentul tău, poţi deveni un om de succes.
Măsura oricui este numărul de persoane la care a putut fi de folos.

Serviciul pentru alţii este esenţa succesului.
Nimeni nu atinge succesul fără a fi de folos cuiva.
Toţi bărbaţii şi femeile care au devenit oameni de mare succes, şi-au pus talentul sau capacitatea în serviciul altora.

Trebuie sa fii cineva pentru oricine, pentru a deveni cineva.



142. FIECARE CÂŞTIGĂTOR ARE CICATRICI

07/27/2010
Viaţa este alcătuită dintr-o serie de experienţe.
Fiecare te va face mai puternic, chiar dacă poate fi greu pentru tine să accepţi acest lucru.

Viaţa este şcoala în care eşti testat, încercat, şi promovat.
Încearcă întotdeauna să stai în mijlocul vieţii şi activităţii.
Nu te izola de acţiune.
Personalitatea ta se dezvoltă în fluxul vieţii.

Obstacolele şi greutăţile te întăresc pentru a putea să-ţi urmezi calea către succes.
Lumea a fost construită pentru a-ţi dezvolta caracterul tău.

Viaţa se aşteaptă ca tu să faci progrese în timp rezonabil.
De aceea, scaunele de la şcoala elementară sunt atât de mici.


141. OAMENII DE SUCCES ÎŞI URMEAZĂ PLANUL LOR

07/26/2010

Ai nevoie de un plan pentru a atinge succesul.

A-ţi dori să ai succes nu este suficient pentru a-l realiza.
Întreabă-te: "Ce ai de gând să faci pentru a obţine lucrurile pe care le doreşti?"

Problema ta este să elimini decalajul care există între punctul în care te găseşti acum şi scopul la care intenţionezi să ajungi.

Singura cale este să-ţi urmezi pas cu pas planul tău, deoarece fiecare pas pe care îl faci, te va purta către pasul următor, ca o cale.
Tot ce-ţi trebuie este planul, harta acţiunilor tale, şi curajul de a merge până la destinaţie.

Nu poţi pierde pe un drum drept.

luni, 2 august 2010

Rămâi în viaţa ta



















    Nu lua decizii în locul altora.
    Asta nu va face decât să-ţi abată atenţia de la viaţa ta. Lasă-i pe ceilalţi să-şi găsească drumul lor. Susţine-i. Încurajează-i. Îmbărbătează-i. Dar să nu crezi că ştii ce este bine pentru ei. Nu tu eşti cel care ştie.
    Atunci când îţi asumi o responsabilitate nepotrivită în locul celorlalţi, te supraextinzi şi îţi pierzi din forţă. Nu face asta. Rămâi în propria ta viaţă şi ia-ţi propriile decizii.
    Fixează-ţi atenţia acolo unde îi este locul. Ascultă de ghidul tău lăuntric, respectă-l, acţionează sub impulsul lui şi fii angajat faţă de el. Asta reprezintă o muncă permanentă.

duminică, 1 august 2010

Iubirea nu ia ostatici


















    Cel ce iubeşte fără condiţii nu impune nici o limită libertăţii sale şi nici libertăţii altcuiva. El nu încearcă să păstreze iubirea – întrucât a încerca să o păstrezi, înseamnă a o pierde.
    Iubirea este un dar care trebuie oferit în mod constant, întrucât este cerut în fiecare clipă. Iubirea nu ia ostatici, nu se târguieşte şi nu poate fi compromisă de frică.