Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

joi, 30 septembrie 2010

Abţinere de la proiecţie        Nimic nu dezechilibrează mai repede o relaţie, decât frecventele acceptări de a-l învinovăţi pe celălalt şi de a te culpabiliza.
    Nu uita că trebuie să-ţi disciplinezi propria viaţă.
    Nu eşti întotdeauna fericit. Atunci când trăieşti singur, ai momente de tristeţe, de auto încriminare, de frică, de nelinişte, ai sentimentul că eşti nevrednic şi ratat. Ai nevoie să scoţi la suprafaţă aceste momente şi să îmbrăţişezi aceste gânduri şi sentimente cu compasiune – altfel nu vei putea trăi.
    Ce te face să crezi că nu va trebui să faci acelaşi lucru şi în cadrul unei relaţii?
    Adevărul este că ai nevoie să fii încă şi mai plin de compasiune fată de tine însuţi – şi încă şi mai responsabil faţă de gândurile şi sentimentele tale, atunci când trăieşti alături de altcineva.
    Asta, pentru că tendinţa ta egotică şi cea a partenerului tău va fi aceea de a vă învinovăţi reciproc pentru stările voastre emoţionale negative.
    A te abţine de la o astfel de atitudine este una din cele mai mari provocări ale unei relaţii.

miercuri, 29 septembrie 2010

Demonii care se ridică la suprafaţă


    Unele conflicte între oameni au puţin de-a face cu datele unei situaţii şi foarte mult de-a face cu demonii interiori care sunt deranjaţi şi scoşi afară din adâncurile lor întunecate, în lumina conştientei conştiente.
    Partenerul tău nu este responsabil pentru demonii tăi, nici tu nu eşti responsabil pentru ai lui. Dar voi vă ajutaţi unul pe celălalt, pentru a accede la o mai mare conştientă. A trăi cu o altă persoană adesea îţi declanşează stările cele mai ascunse şi provoacă explozii neaşteptate. Temerile tale, pur şi simplu, nu pot rămâne ascunse. Asta nu-ţi face întotdeauna plăcere.
    Dacă tu te aştepţi să îţi facă mereu plăcere, vei fi foarte dezamăgit. Fiecare relaţie trece de la povestea de dragoste la realism – şi apoi la adâncurile disperării.
    Cuplurile cad din starea de graţie, la fel ca persoanele individuale. Fiecare are o noapte întunecată a sufletului, o încleştare cu tărâmul demonic.
    Cuplurile care îşi înfrunta demonii şi păşesc dincolo de frică, câştiga o bătălie decisivă împotriva propriei lor ignoranţe. Ele sunt cele care transcend limitele pe care le-au impus anterior iubirii. Ele sunt cele care învaţă să iubească fără condiţii.

marți, 28 septembrie 2010

A da un sfat


    Atunci când ceilalţi îţi cer opinia sau sfatul, te rog împărtăşeşte-ţi experienţa, cu menţiunea că s-ar putea să nu li se aplice şi lor. A împărtăşi ceea ce funcţionează pentru tine le poate fi de ajutor celorlalţi, numai dacă le păstrezi un spaţiu în care ei să poată auzi ce le spune propriul lor ghid interior.
    Atunci când simţim un impuls de a împărtăşi celorlalţi ce gândim, dorinţa de a-i ajuta poate fi un atac mascat.
    Aşa că, trebuie să fim extrem de atenţi şi să ne întrebăm: “Oare pot eu comunica acest lucru cu respect, fără să fiu ataşat de felul în care va fi primit?” şi: “Oare povestea mea îi va putea da forţă celui cu care vorbesc?” Dacă răspunsul este “nu”, atunci e mai bine să o laşi pe altă dată.
    Faptul că cineva îţi cere sfatul, nu înseamnă că tu ai un sfat bun de dat. Dacă adevărul e că nu ştii ce să spui, atunci a spune: “Nu ştiu” poate fi un mare dar făcut celuilalt, pentru că îl ajută să-şi întoarcă privirile spre interior, pentru a găsi propriul răspuns.

luni, 27 septembrie 2010

Demascarea adevărului


    Toate judecăţile, opiniile şi interpretările maschează adevărul. Toate sunt forme de abuz. Atâta  vreme cât judeci pe cineva, nu poţi vedea adevărul cu privire la acea persoană. Ceea ce vezi este doar o mască.
    Numai atunci când îţi dai jos propria-ţi masca, poţi vedea dincolo de măştile pe care le poartă ceilalţi. Abia atunci vezi cine sunt oamenii cu adevărat. Abia atunci îi vezi pe ceilalţi, aşa cum te vede Dumnezeu pe tine.

duminică, 26 septembrie 2010

Comunicarea este o punte de legătură    Atunci când îi învinovăţeşti şi îi judeci pe cei din viaţa ta, vei trăi experienţa separării. Poţi realiza o punte de legătură peste această separare, numai comunicând cu ceilalţi, într-un mod lipsit de ostilitate. Dacă ai un sentiment de mânie, de exemplu, lasă cealaltă persoană să ştie că eşti mânios, dar nu o învinovăţi pe ea pentru că te “face” să fii mânios.
    Nu îţi ascunde sau deghiza mânia. Admite-o în mod deschis. Asumă-ţi responsabilitatea pentru ea. Comunică cu onestitate ceea ce simţi şi apoi ascultă, fără să judeci, cum se simt ceilalţi. În acest fel, eviţi stările extreme de a-ţi înăbuşi sentimentele, sau de a le proiecta şi de a-i ataca pe ceilalţi.

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Comunicarea din inimă


      Comunicarea din inima necesită sinceritate din partea vorbitorului şi acceptare din partea ascultătorului. Când vorbitorul blamează, iar ascultătorul judecă, nu e vorba de comunicare; e vorba de atac. Pentru a comunica eficient trebuie să faci următoarele:
     1.Să-ţi asculţi gândurile şi sentimentele, până când vei şti care sunt ele şi vei înţelege că-ţi aparţin
        numai ţie.
     2.Să exprimi cu sinceritate felul în care gândeşti şi simţi în faţa celorlalţi, fără să-i blamezi sau să încerci să-i faci răspunzători pentru ceea ce gândeşti, sau pentru felul în care te simţi.
     3.Să asculţi, fără să judeci, orice gânduri şi sentimente pe care alţii vor să ţi le transmită. Adu-ţi aminte că ceea ce ei spun, gândesc şi simt, descrie starea lor de conştiinţă. Ea poate, sau nu, să aibă de a face cu a ta.
    Dacă simţi nevoia să-i corijezi pe alţii, sau să te aperi atunci când ei îşi exprimă gândurile şi sentimentele în faţa ta, probabil că nu asculţi şi e foarte posibil să fii iritat. E posibil ca acest lucru să reflecte o anumită parte din tine, pe care poate că nu vrei să o priveşti în faţă.

vineri, 24 septembrie 2010

A accepta deosebiri    În orice relaţie vor exista momente când nu vei fi de acord cu partenerul tău. Problema este cât de bine te vei descurca când nu veţi fi de acord? Există oare loc în relaţia voastră pentru ca amândoi să aveţi opinii diferite, cât şi interese şi activităţi pe care nu le împărtăşiţi? O relaţie care, pentru a se dezvolta, cere o înţelegere desăvârşită şi o împărtăşire totală a opiniilor şi intereselor nu poate fi una realistă. Aceasta înseamnă să aştepţi mult prea mult de la orice relaţie.
    Atunci când dragostea ta pentru partenerul tău se bazează pe acceptare şi nu pe contract, ai o şansă mai bună de a crea o intimitate reală. Contrar a ceea ce cred mulţi, într-o relaţie bună nu e nevoie să împărtăşeşti totul cu partenerul tău. Mai degrabă, ea îţi cere să aveţi acea încredere reciprocă unul în celălalt, care să a permită să fiţi autentici şi să vă exprimaţi pe voi înşivă – atât separat, cât şi împreună.
    Desigur că intimitatea vine din intensitatea şi profunzimea îmbrăţişării voastre. Dar ea vine şi din dorinţa voastră de a renunţa, când e cazul, şi de a vă sprijini unul pe celălalt, atunci când există lucruri pe care nu le puteţi împărtăşi.

joi, 23 septembrie 2010

Dependent de o poveste de dragoste


    E uşor să devii dependent de o poveste de dragoste.
    Aşa cum se întâmplă cu toată lumea, şi ţie îţi place să te îndrăgosteşti foarte tare. De aceea, atunci când o relaţie se sfârşeşte şi te simţi trist şi părăsit, cauţi imediat o altă relaţie care să-ţi refacă moralul.
    A te îndrăgosti seamănă foarte tare cu un drog. Te poartă foarte sus, pentru o scurtă perioadă de timp – dar prăbuşirea e inevitabilă. Apoi, dacă ai devenit dependent, ieşi afară şi mai iei o doză. Găseşti pe altcineva de care să te îndrăgosteşti – şi vă pierdeţi unul în celălalt.
    Nu trebuie să aveţi prea multe în comun ca să te îndrăgosteşti. Atunci când te simţi bine, ţi se pare că  poţi împărtăşi totul cu partenerul tău. Numai atunci când drogul îşi pierde efectul, realizezi că e posibil că tu şi cealaltă persoană să nu prea aveţi multe în comun. Poate fi foarte dureros să te uiţi la cineva  cu care ai împărţit patul trei sau patru luni şi să îţi dai seama că aveţi sisteme de valori, interese şi ţeluri diferite.
     Tuturor le place să se îndrăgostească. Cui nu i-ar place “să-i fiarbă hormonii”? Dar foarte puţini oameni realizează cât de periculos poate fi acest lucru.
    Într-adevăr, foarte puţine cupluri supravieţuiesc perioadei când sunt “îndrăgostiţi”. Acelea care supravieţuiesc sunt cele care fie că îşi fac timp să se cunoască înainte de a se îndrăgosti – fie că sunt, pur şi simplu, norocoase.

miercuri, 22 septembrie 2010

Fructul strădaniei tale    Nu-ţi face planuri nerealiste cu privire la când sau cum îţi vor fi satisfăcute necesităţile. Dacă ceri un măr şi primeşti un măr, nu înseamnă că tu eşti copilul preferat al lui Dumnezeu. Înseamnă doar că este sezonul merelor.
    Fii fericit. Sărbătoreşte-ţi norocul.
    Dacă ceri un măr şi capeţi o banană, poţi avea două atitudini. Una este:”Cel puţin e un fruct!” Cealaltă este: Dumnezeu nu mă place, pentru că mi-a trimis o banană, iar eu nu pot să sufăr bananele”. Dacă îţi doreşti ceva foarte mult, faptul că ai primit o banană nu te va opri să doreşti în continuare.
Dar cei mai mulţi dintre noi nu cunosc acest lucru. În nouă cazuri din zece, aruncăm banana şi apoi alunecam pe coajă!
    Adu-ţi aminte că, dacă este sezonul bananelor şi tu aştepţi un măr, s-ar putea să trebuiască să ai răbdare până când vine sezonul merelor! Eşti dispus să aştepţi? Cât de mult îţi doreşti cu adevărat un măr? Vezi, aici este vorba numai şi numai de tine. Nu are nimic de-a face cu altcineva!

marți, 21 septembrie 2010

Recompensele parteneriatului


    Atâta vreme cât relaţia ta evoluează şi este sinceră, merită să te dedici ei. Aceasta nu înseamnă că este perfectă. Chiar şi în cele mai bune relaţii, ambii parteneri continuă să aibă îndoieli şi temeri. Cu toate acestea, cuplurile mature învaţă să-şi îmbrăţişeze cu compasiune aceste îndoieli şi temeri. Partenerii învaţă să fie răbdători şi îngăduitori unul cu celălalt.
    Cu timpul, coaja groasă din jurul inimilor voastre începe să crape. Acolo unde frica te trăgea înapoi,  înveţi să mergi cu paşi de copilaş. Înveţi să treci prin temerile tale şi să întinzi mâna spre partenerul tău. Învăţaţi să vă vindecaţi împreună şi aveţi încredere unul în celălalt.
    După aceea, trăieşti experienţa blândeţii născute din luptă, a duioşiei născută din durere. Apoi se iveste o sclipire în ochii tăi, atunci când îţi priveşti partenerul. Nu mai este aceeaşi sclipire care există atunci când v-aţi întâlnit pentru prima dată. E una nouă acum. Ea vorbeşte despre călătoria ta prin frică şi dincolo de ea, despre acceptarea şi iubirea care ţi-au invadat inima.

luni, 20 septembrie 2010

A da drumul


    Atunci când ceva nu merge în viaţa ta, încerci să îndrepţi lucrurile.Apoi, dacă nu reuşeşti, pentru o vreme poţi să pretinzi că totul e în regulă, chiar dacă ştii că nu este. În cele din urmă realizezi că inima ta nu e implicată în acea activitate sau relaţie.Acesta este momentul când eşti gata să dai drumul, să renunţi.
    A renunţa este un act de mare curaj. Există întotdeauna un oarecare grad de durere, atunci când laşi să plece o persoană sau un lucru care, odată ţi-a adus bucurie şi fericire. Va trebui să ai răbdare şi să-ţi plângi pierderea. Dar, când ai terminat cu jelitul, vei vedea lucrurile cu totul altfel.
    Atunci când vechiul moare, noul se naşte.
    Pasărea Phoenix se ridică din cenuşa distrugerii.
    Dacă rămâi centrat, în timp ce focul arde în jurul tău, în viaţa ta se vor îvi ocazii la care nici n-ai visat vreodată.

duminică, 19 septembrie 2010

Schimbarea angajamentului    Atunci când cineva încetează să mai fie angajat faţă de o relaţie, are loc o schimbare. Energia este retrasă dintr-o direcţie şi plasată într-o direcţie nouă.
    Poţi să discuţi la nesfârşit faptul că e corect sau nu că cineva să nu mai rămână lângă tine, dar nu-ţi va fi de nici un folos. Nu poţi împiedica oamenii să meargă înainte şi să evolueze, chiar dacă nu eşti de acord cu deciziile lor.
    Dacă vei privi cu suficientă atenţie, vei vedea că fiecare aparentă “pierdere” pe care o experimentezi, îţi aduce un câştig neaşteptat. Atunci când cineva părăseşte o relaţie care nu evoluează spre o legătură mai strânsă, cealaltă persoană este eliberată la rândul ei.

sâmbătă, 18 septembrie 2010

A trăi singur    A trăi singur este o cerinţă pentru a reuşi să trăieşti foarte bine cu o altă persoană. Dacă nu ai trăit singur, nu ai aut timp să afli cine eşti şi de ce anume ai nevoie într-o relaţie. E posibil ca tu să fi trăit, străduindu-te să-ţi satisfaci părinţii, profesorii, prietenii şi iubiţii.
    Ca să obţii acceptarea şi aprobarea acestor persoane importante din viaţa ta, poate că ţi-ai neglijat propriile necesităţi şi dorinţe. A trece de la o relaţie la alta nu te va ajuta să prinzi rădăcini în propria ta experienţă. Trebuie să-ţi faci puţin timp pentru a-ţi stabili propriul tău ritm şi pentru a afla ce este cu adevărat important pentru tine.

vineri, 17 septembrie 2010

A trece prin uşi închise    Chiar dacă nu ştii de ce e închisă o uşă, respecta cel puţin faptul că ea este închisă – şi nu te lupta cu clanţa.  Dacă uşa ar fi deschisă, ai şti. Faptul că vrei ca ea să fie deschisă  nu o va face să se deschidă.
    O mare parte din durerea ta din timpul vieţii se produce atunci când încerci să treci prin uşi închise, sau când încerci să pui cepuri pătrate în găuri rotunde. Încerci să te agăţi de cineva care se pregăteşte să plece – sau să determini pe cineva să facă ceva, înainte ca acesta să fie gata. În loc să accepţi cum stau lucrurile şi să acţionezi în consecinţă, tu intervii şi încerci să manipulezi totul pentru a-ţi atinge scopurile. Evident, acest lucru nu merge. El nu face altceva decât să creeze o stare conflictuala – pentru tine şi pentru ceilalţi.

joi, 16 septembrie 2010

ACŢIONEAZĂ ACUM !
ACŢIONEAZĂ ACUM !

PE LOCURI... FIŢI GATA...

1 - FĂ ORDINE ÎN VIAŢA TA!
2 – IUBEŞTE-ŢI FAMILIA, DAR ALEGE-ŢI PRIETENII 
3 – OMUL CÂT TRĂIEŞTE, ÎNVAŢĂ 
4 – SĂNĂTATEA ŞI MOTIVAŢIA 
5 – AMÂNAREA... ÎŢI SUNĂ CUNOSCUT? 
6 – CUNOAŞTE-TE PE TINE ÎNSUŢI 
7 – VIAŢA... ÎNCOTRO? 
8 - ATITUDINI MICI CU EFECTE MARI 
9 – MOTIVAŢIA, COMBUSTIBILUL SUCCESULUI 
10 – DE LA MOTIVAŢIE LA ACŢIUNE

ÎN LOC DE ÎNCHEIERE
Pe drumul transformării noastre, uneori nu dificultăţile sunt cele care ne împiedică să avem rezultate, ci în mod paradoxal nu acţionăm tocmai pentru că unele lucruri sunt prea simple sau prea evidente. Aplicând recomandările din acest eBook, nu numai că vei pune nişte baze sănătoase în ceea ce priveşte motivaţia, ci vei dobândi o atitudine mai pozitivă şi foarte mulţi îşi vor dori să se bucure de compania ta. Pentru a beneficia la maxim, nu te lăsa păcălit de aparenta simplitate a unora dintre exerciţii. Dacă vrei cu adevărat să obţii rezultate nu este suficient doar să înţelegi sau să spui „ştiam şi eu asta” ci este necesar să aplici!
Succes şi ...
Cristian Răducan
 http://www.mms-experience.ro/

Ce nu vor să-ţi spună despre
MOTIVAŢIE

Află ce nu vor să-ți spună despre motivație,
descărcând gratuit cartea BAZELE MOTIVAȚIEI
Bonus! JURNALUL DE ACȚIUNE!

A ierta înseamnă a elibera    A ierta nu înseamnă a face ceva, ci a elibera. Pentru a te elibera de o judecată, spune-ţi în sinea ta: “Judecata pe care am făcut-o este neadevărată. Ea a fost făcută din ignoranţă. Ea spune mai mult despre mine, decât despre tine. Dar ea nu este adevărată nici în privinţa mea. Această judecată este o reflectare a fricii mele. Aş face mai bine să-mi înfrunt direct frica, decât să te judec pe tine sau pe mine.”

100 de Pasi pentru o zi/o viata fericita

 Pasi pentru a-ti incepe ziua vesela gata de
actiune


Cum sa iti incepi ziua in cel mai frumos si optimist mod chiar si atunci cand
te trezesti fara chef de nimic sau cand nu te simti prea obosita:

1. Trezeste-te dimineata nerabdatoare sa incepi o zi. O noua aventura. O
noua provocare. Priveste fiecare zi din viata ta ca pe un dar de pret.
Pretuieste-o!
2. Imediat ce te trezesti dimineata mergi la baie si spala-te pe fata si te
vei inviora imediat. Pentru un efect mai mare poti sa folosesti ceai de
menta sau apa termala. Te vei simti de 10 ori mai bine si vei fi gata de
“atac”.
3. Nu sari peste micul dejun. Dimineata mananca precum o regina! Este
cea mai importanta masa a zilei si iti va oferi aportul de energie de
care ai nevoie pe tot parcursul zilei.
4. Manaca fructe, legume, seminte si evita cat mai mult mancarea
nesanatosa.
5. Bea apa din belsug!
6. Incepe cu o activitate placuta tie. Care sa te faca sa iti intri in ritm si
sa it idea un tonus bun.
7. Apoi inceraca sa rezolvi cat mai repede lucrurile de care te feresti si
pe care tinzi sa le amani mereu. Vei vedea ca imediat ce te-ai apucat
de acel lucru pe care tot il amanai te vei simti mult mai bine, iar la
finalizare lui te vei simti wonderwoman gata sa mute muntii din loc.
8. Incepe-ti ziua cu articole si lucruri pozitive. Poti de exemplu sa
asculti in masina sau in metrou pana la birou carti, lectii, mesaje audio
pozitive sau care sa iti treazeasca motivatia si cheful de munca. Acum
ai si aceasta carticica care cu siguranta te va ajuta Sau poti deschide
siteul http://www.FemeiaDeSucces.ro. Pentru mine acest truc
functioneaza de minune.
9. Fa-o acum!! Amanarea este inamicul nostrum cel mai mare. Atunci
cand nu ai chef de ceva, sau te simti prea lenesa….trebuie sa treci la
treaba chiar in acel moment. Ca altfel se va accentua din ce in ce mai
mult starea ta de lene si inactivitate.

Pasi pentru a continua ziua mai fericita

Cum sa nu pierzi timpul, cum sa iti mentii motivatia si
mintea treaza:


10. Nu te uita prea mult la televizor sau nu te uita deloc. Te asigur ca nu
vei ramane ultima care afla stirile. Eu citesc de obicei dimineata
repede titlurile stirilor importante si doar daca vreau sa aflu detalii mai
multe despre un subiect ce ma intereseaza intru si citesc toata stirea.
In rest ma concentrez pe ceea ce ma intereseaza pe mine.
11. Investeste in tine si concentreaza-ti atentia si energia pe chestiile cu
adevarat importante. Nu iti irosi timpul cu stiri mondene, barfe,
horoscop si altele. Cel putin nu petrece mai mult de 5-10 min intr-o
pauza asa de relaxare.
12. Petrece timp macar o data pe saptamana cu persoane peste 70 si sub 6
ani.
13. Fa sport!! Sau macar alege-ti o activitate fizica care sa iti placa. Iesi
cu cainele in parc sau cu carutul si cu copilul la plimbare. Sau urca-te
pe role si iesi cu o prietena.
14. Educa-te sa faci cat mai multa miscare si usor usor vei deveni din ce
in ce mai energica si mai activa.
15. Fa zilnic o plimbare de macar 10-30 de minute in natura. Si in timp
ce te plimbi, zambeste, oberva natura, bucura-te de aerul curat,
mediteaza.
16. Stii regula celor 3 de E? Traieste cu Energie, Entuziasm, Empatie.
17. Nu pierde timp si energie barfind.
18. Renunta la sentimentele negative asupra lucrurilor pe care nu le poti
controla. In loc sa faci asta mai bine investesti energie pozitiva in ceea
ce faci.
19. Intelege ca viata este ca o scoala si ca esti aici ca sa inveti. Nimeni nu
s-a nascut invatat. Problemele sunt pur si simplu parte din programa
scolara si lectiile pe care le inveti dupa ce rezolvi o problema vor fi
invatate pentru tot restul vietii.
20. Fa acea activitate pe care adori sa o faci.
21. Fa totul in jurul tau mai frumos. Decoreaza-ti camera, biroul, locul
unde iei masa, locurile in care mergi mai des. Stand in locuri frumoase
te va face sa te simti mult mai bine.
22. Scrie-ti mesaje motivationale pe postituri si pune-le pe oglinda, pe
frigider, in baie.
23. Citeste cat mai mult. Nu lasa nici o zi sa treaca fara sa citesti macar o
pagina.
24. Alege carti care sa te inspire, carti de la care sa inveti ceva, carti care
sa te motiveze.

Pasi pentru a-ti incheia ziua multumita si cum
sa ai un somn linistit si odihnitor


25. Dormi macar 6-7 ore pe noapte. Conteaza
calitatea somnului nu neaparat sa dormi 8-9-10
ore pe noapte. Unii dorm si 12 ore si tot obositi
de simt.
26. Deschide larg geamul inainte de culcare. Fa cateva exercitii de
respiratie. Fa o baie, da-te cu crema pe tot corpul, in timp ce asculti in
surdina o muzica relaxanta.
27. Priveste-te in oglinda si zambeste. Multumeste-ti pentru ceea ce ai
realizat astazi. Vezi cat de minunata esti?
28. Ai grija sa nu mananci cu 2 ore inainte sa adormi. Daca ai stomacul
plin nu te mai odihnesti asa de bine. Ca sa nu mai vorbim de alte
consecinte pe care cu siguranta le cunosti.
29. Baga-te in pat cu 30 de minute mai devreme si renunta la obiceiul
prost de a adormi la televizor. Citeste..macar 30 de minute.
30. Este de preferat ca dormitorul sa nu aiba aparatura electronica. Adica
in timpul somnului ar fi bine sa stai cat mai departe de televizor,
calculator, combina si altele. Emit radiatii.
31. Asternuturile sa fie curate si parfumate. Eu prefer sa le duc la
curatatorie si sa le iau gata calcate. Cu siguranta vei dormi mai bine si
vei visa mai frumos.
32. Imbraca-te cu pijamale frumoase si din materiale de calitate si care
sa fie comode in acelasi timp. Vara le prefer pe cele din satin si iarna
pe cele din bumbac. Ai grija sa nu te stranga sau sa te irite.
33. Apoi inchide ochii si viseaza la viata pe care vrei sa o ai pana adormi.
E foarte important sa adormi cu dorinta ta in minte. Trebuie insa sa
crezi din tot sufletul in acel vis, sa simti ca este real.
34. Viseaza si cand esti treaza! Viseaza, viseaza, viseaza!

Pasi pentru a fi mai fericita si multumita cu tine

35. Uita-te in oglinda si uita-teapoi la ceilalti. Nu arati ca ei
si ei nu arata ca tine. Estiunica. Unicitatea este
frumoasa. Asa ca nu incercasa fii altcineva. Nu te chinui
sa arati altfel. Fii tu!!!
36. Incepe-ti ziua exclamand inoglinda cat de minunata si
frumoasa esti. Poate suna anarcisism dar te va ajuta sa
sa te simti mai bine.
37. Viata ta este exact asa cum ti-o faci tu. Asa ca fa tot posibilul sa ti-o
faci mai frumoasa. Umplte-ti viata de tot ceea ce iti place.
38. Nu te compara cu altii. Nu ai de unde sa stii prin ce au trecut ei ca sa
ajunga acolo
39. Renunta la toate ideile de a fi frumoasa fara a fi santoasa. Sanatatea
inseamna frumusete. Asa ca merita sa faci totul pentru sanatate.
Foloseste creme si masti preparate in casa, mananca sanatos, fa sport.
40. Danseaza! Te va face sa te simti bine si iti va da multa energie.
Implicit te vei simti mai frumoasa si mai atragatoare.
41. Canta! Canta chiar daca nu ai voce. Sub dus, la volan, cu prietenii, in
club. Simte muzica si canta.
42. Zambeste!! Vei arata si te vei simti de 100 de ori mai bine!
43. Joaca-te!!! Atunci cand ne jucam se elibereaza in creier un hormon
al fericirii…si te va face sa te simti minunat.
44. Invata ceva nou! Astazi este o zi minunata sa incerci ceva nou. Poate
asa iti vei descoperi un nou talent sau un nou hobby. Fii mereu
deschisa la nou.
45. Mediteaza! Stai intr-un loc cu multa liniste si mediteaza macar 10
minute.
46. Cunoaste-te pe tine.
47. Stabileste-ti niste obiective
48. Defineste-ti visurile si lupta pentru ele. Important este sa stii foarte
bine ceea ce vrei, apoi sa lupti si sa perseverzi pentru a-ti implini
visele.
49. Creaza-ti un caiet de vise. Scrie acolo cele mai nebunesti vise. Orice
minune si succes incepe cu un vis. Care sunt visele tale?
50. Acum ca stii foarte bine care sunt visele si obiectivele tale, nu te mai
abate din drum. Nu face prea multe compromisuri, nu uita ce anume
ti-ai propus, nu inceta sa o iei de la capat, iar si iar pana iti vezi visul
transformat in REALITATE.
51. Nu ai reusit din prima? PERSEVEREAZA! Nimic nu poate egala
perseverenta. Nici talentul, nici geniul, nici educatia. Cate talente nu
s-au pierdut din cauza lipsei de perseverenta? Din cauza lenei sau a
fricii?
52. Elimina scuzele si orice mecanism de aparare, imbraca-te cu mult
curaj si indrazneala si iesi la lupta. Ti-e teama? Atunci iesi si infruntati
teama.
53. Traieste fara regrete! Avem o singura viata! Si fiecare zi din viata
noastra poate fi o binecuvantare si un dar sau din contra poate fi o
permanenta nemultumire. De ce sa ajungem sa regretam ca nu am
incerat sa facem ceva atunci cand trebuia facut?
54. Fa doar ceea ce consideri tu ca este corect. Creeaza-ti niste valori si
traieste dupa ele.
55. Viseaza!
56. Crede!
57. Actioneaza!
58. Traieste! Traieste fiecare zi cat mai INTENS!
59. Trebuie multa autodisciplina si educatie ca sa poti face zilnic ceea ce
trebuie, asa că vei primi ajutor, dar nu cel pe care ti-l doresti, ci cel de
care ai nevoie, poate nu cel care crezi TU ca trebuie, ci cel care vei
intelege mai tarziu ca a fost necesar.
60. Ce este mai bun tocmai trebuie sa apara in viata ta! Fii pregatita sa
primesti

Pasi pentru a fi mai fericita in relatiile cu ceilalti

61. Viata e foarte scurta si nu merita sa urasti pe nimeni. Nu iti irosi
energia si nu iti amari sufletul cu sentimente negative.
62. Iarta pe toata lumea pentru orice. Atunci cand esti impacat cu ceilalti
vei fi impacat si cu tine. Si numai asa vei putea fi in totalitate implinit.
63. Sa nu crezi ca cei care te-au facut sa suferi nu te-au ajutat cu nimic,
vei vedea in timp ca ei ti-au fost cei mai buni profesori, ar trebui poate
sa le multumesti, dar asta doar dacă devii un catarator ce merge pana
la capat, pentru ca sus, vederea este minunata, indiferent de costuri.
64. Ce gandesc si vorbesc altii despre tine nu este treaba ta. Fii tu
impacat cu tine si asta e tot ceea ce conteaza. Tu iti traiesti viata ta nu
pe a altcuiva si o traiesti asa cum iti place tie nu cum le place lor.
65. Ignora barfele.
66. Jobul tau nu te va face sa te simti mai bine atunci cand esti bolnav sau
atunci cand nu esti intr-o stare prea buna. Prietenii tai DA. Pastreaza
legatura cu ei si implica-te in relatia cu ei.
67. Incearca sa faci macar 3 persoane pe zi sa zambeasca. Din suflet!
68. Scapa de tot ceea ce nu este folositor, ce nu este frumos sau care nu
iti produce bucurie.
69. Suna-ti familia des!
70. Fii dragutza cu ceilalti. Chiar si cele mai frumoase persoane atunci
cand sunt rele, arogante, infumurate si cu replici taioase cu siguranta
nu mai sunt frumoase deloc. Asa ca fii cat se poate de amabila,
zambareata si draguta si vei face si ziua celor din jur mai frumoasa, nu
numai a ta.
71. Multumeste-le celor din viata ta pentru ca iti fac viata mai frumoasa.
Si fa asta des. Se vor simti minunat sa stie ca apreciezi ce fac pentru
tine si vor dori sa iti ofere si mai mult.
72. Doar pentru ca altii sunt diferiti. (religie, cultura, culoare, educatie,
mentalitate) nu inseamna ca nu merita incredrea ta. Da-le oamenilor
din jurul tau motive sa se simta frumosi si iubiti si vei vedea cat de
bine te vei simti.
73. Daruieste in fiecare zi ceva bun celor din jurul tau.

Pasi pentru a fi mai fericita in DRAGOSTE si in
relatia de cuplu:


74. Cunoaste-te pe tine! Afla-ti nevoile! Afla-ti dorintele! Stii ce fel de
partener cauti? Stii cum trebuie sa fie? Daca nici tu nu stii cum crezi
ca va aparea in viata ta persoana ideala?
75. Trebuie sa stii ce vrei. Trebuie sa stii sa ceri si ti se va da! Si mai ales
trebuie sa stii sa primesti!
76. Inainte de a cere de la celalalt ceea ce ai nevoie, trebuie sa-ti oferi tu,
si anume, iubire de sine.
77. Rezolva-ti intai toate problemele pe care le ai cu tine. Poate cu
trecutul tau, poate anumite frustrari, anumite temeri, neincrederi.
Toate acestea nu te vor lasa sa daruiesti si iubesti asa cum trebuie si
astfel relatia va fi esuata de la inceput.
78. Lasa trecutul la o parte.
79. Inainte de a cere de la celalalt ceea ce ai nevoie, trebuie sa-ti oferi tu,
si anume, iubire de sine. Invata sa te iubesti tu pe tine!
80. Acum daca simti ca l-ai gasit gata cu temerile si grijile. Carpe diem!
Traieste clipa, acum, aici, spontan, fara teama!
81. Daruieste! Daruieste! Daruieste!
82. Implica-te in relatie cu tot sufetul si cu toata fiinta daca vrei ca relatia
ta sa nu fie sortita esecului. Ti-e frica? Daca dai cu jumatate de
masura cu jumatate de masura vei primi.
83. Iubeste sincer, iubeste pasional, iubeste din inima.
84. Spune-i ceea ce simti, arata-i ceea ce simti fara sa iti fie teama ca te
va considera prea topita dupa el.
85. Nu deveni dependenta. Dependentele de orice fel sunt daunatoare. Iar
in dragoste cu atat mai mult.
86. Ofera-i libertate, ofera-i intimidate si in acelasi timp creaza-ti si tie
spatiu tau cu pasiunile tale, cu visele si activitatile tale.
87. Vrei iubire “pana cand moartea va va desparti?”. Traieste iubirea
actuala si poate o vei avea pe cea eterna.
88. Intelege si accepta ca sunteti diferiti si aveti nevoi diferite.
89. Afla-i nevoile ca sa stii cum sa i le satisfaci.
90. Afla-ti nevoile ca sa stii ce sa ceri!
91. Intelege-l si vei fi inteleasa!
92. Comunica. Stii foarte bine cat de importanta este comunicare. Adica
deja a devenit un cliseu…dar repet COMUNICA.
93. Ofera-i incredere si creaza relatia pe incredere reciproca.
94. Iubeste-l! Arata-i in fiecare zi cat il iubesti, cat il admiri, cat il
respecti si faptul ca esti mandra ca esti a lui.
95. Fa dragoste! Fa dragoste cu el ca si candar fi ultima zi in care v-ati vedea.
Fa dragoste ca si cand acum v-ati cunoscut!Fa dragoste cu pasiune si cu daruire.
Ofera-i ceea ce ii place si nu ezita sa iiceri ceea ce vrei.
96. Abandoneaza-te in bratele lui si fa-l sipe el sa uite de toate in bratele tale!
97. Ofera-i mereu ceva nou in pat si fii de fiecare data mai buna si mai
pasionala. Si cand spun asta nu spun sa joci un rol. Totul porneste din
creier, draga mea!
98. Elimina-ti blocajele, frustrarile, temerile, gandurile la probemele
cotidiene, aranjeaza-te, fa-te frumoasa si fii mereu sexy si atragatoare.
Fii gata de o partida de amor oricand.
99. Daca totusi ai momente cand chiar nu ai chef sau nu te simti bine
vorbeste si explica-i. Nu face doar de dragul de a nu-l supara. Se va
simti si usor, usor iti vei face o obisnuinta din a juca teatru si a mima
orgasme. Si asta nu te va avantaja nici pe tine, nici pe el si nici relatia
dintre voi.
100. Make LOVE, not WAR!

Afirmatii ce iti vor schimba viata si te vor face
mai fericita si mai implinita


Afirmartiile sunt o unealta extraordinara care te ajuta sa iti invingi teama, sa
cresti increderea in tine, sa atinci prosperitate si abundenta in viata ta, sa te
simti mai implinit si multe altele. Problema este ca multi nici nu stiu cum sa
scrie aceste afirmatii si mai apoi cum sa le spuna pentru a functiona.
Exista foarte multe parerei in ceea ce priveste afirmatiile. Dar parerea mea
personala este ca cel mai important este sa functioneze pentru tine. Nu exista
niste reguli precise si stricte ce trebuie urmate atunci cand scrii si formulezi
o afirmatie. La urma urmei conteaza sa iti distragi atentia si energia de la
gandurile negative, si sa te concentrezi pe cele pozitive asa incat sa te simti
mai fericita, implinita, in siguranta, si orice altceva ce vrei sa obtii.
Mai jos ti-am pregatit o lista de afirmatii care te vor ajuta sa incepi acest
proces. Dupa un timp vei putea sa iti creezi propriile afirmatii.
ATENTIE: foloseste-le doar pe cale care crezi ca rezoneaza cu tine.

 • Cu fiecare clipa sunt tot mai sanatoasa si plina de viata!
 • Imi fac timp si imi face placere sa imi cultiv talentele.
 • Am multi oameni optimisti in jurul meu si atrag si mai multi.
 • Aleg sa gandesc pozitiv si sa am emotii pozitive.
 • Vad orice situatie ca pe o oportunitate pentru dezvoltarea mea personala.
 • Cu fiecare zi sunt mai puternic , mai sanatoas , mai fericit.
 • Sunt deschisa si receptiva la inspiratia divina.
 • Intampin aceasta zi cu bucurie si incredere.
 • Aleg sa radiez sanatate, succes si iubire oriunde ma aflu.
 • Privesc cu recunostinta orice situatie ca pe o ocazie de a invata o lectie
 • necesara.
 • Sunt impacata cu mine insami si plina de dragoste.
 • Aleg sa fiu de nota zece in tot ceea ce fac.
 • Sunt libera sa-mi determin cursul vietii dupa dorinta mea.
 • Vad lumea ca pe un loc cu minunate oportunitati .
 • Aleg sa devin libera si fara frica.
 • Ma eliberez acum de limitarile si greselile trecutului.
 • Sunt ghidata de intuitie si inspirata in gandurile, cuvintele si faptele mele.
 • Am incredere in capacitatea mea de a reusi.
 • Lucrurile pe care le atrag sunt chiar mai bune decat ma asteptam.
 • Aleg sa fiu atenta la mesajele pe care le primesc din adancul meu.
 • Sunt energica si plina de viata.
 • Cu fiecare pas, inaintez in directia visurilor mele.
 • Ma vad inconjurata de iubire si armonie.

Afirmatii pentru incredere si respect de sine
 • • Merit sã traiesc din plin si sa am tot ce este mai bun.
 • • Sunt propriul meu stapan ai nu ma afecteaza parerile ai atitudinile negative
 • ale altora.
 • • Ma aprob si ma simt excelent cu mine insumi.
 • • Sunt o persoana importanta si valoroasa.Merit respectul altora.
 • • Astept cu încredere sa-mi indeplinesc telurile si depasesc repede orice
 • obstacol temporar.
 • • Sunt o persoana de actiune. Fac lucurile care trebuie si în ordinea potrivitã.
 • • Sunt o persoana capabila si talentata.
 • • Ma accept in intregime asa cum sunt si am incredere in mine insami.
 • • Sunt deja o persoana valoroasa. Nu trebuie sa-mi dovedesc acest lucru.
 • • Sentimentele si nevoile mele sunt importante.
 • • Am mult calitati.
 • • Am incredere in capacitatea mea de a reusi in viata.
 • • Am incredere si ma respect si merit respectul altora.
 • • Accept cã e in regula sã fac si greseli. Din ele invat si evoluez.
 • • Reusesc în tot ce fac.
 • Afirmatii pentru sanatate
 • • Cu fiecare zi ma simt din ce în ce mai bine.
 • • Corpul meu este puternic si sanatos.
 • • Sunt sanatoasã si plina de viata.
 • • Eu ma vindec acum.
 • • Mã bucur cã sunt sanatoasa si plina de energie.
 • • Am credinta in Dumnezeu si primesc de la el sanatate si viata.
 • • Sunt vindecata, sunt sanatoasa acum.
 • • Aleg sa fiu sanatoasa acum.
 • • Am grija de mine însami.
 • • Totul funcŃioneazã perfect în corpul meu.
 • • Stomacul (ficatul, gatul etc) meu funcŃioneaza excelent.
 • • Am un somn profund si odihnitor

Afirmatii pentru relatii interpersonale
 • • Eu radiez incredere si bunavointa.
 • • Sunt prietenoasa cu oricine intalnesc, tratez pe fiecare cu respect si
 • consideratie.
 • • Sunt increzatoare si fermecatoare cu oamenii pe care ii intalnesc.
 • • Imi place sã vorbesc în fata unui public numeros.
 • • Imi iubesc familia si prietenii.
 • • Ii accept pe altii asa cum sunt.
 • • Sunt o invingatoare. Ma inconjor de invingatori.
 • • Ii ajut si pe aliii sã reuseascã.

Afirmatii pentru prosperitate

 • • Sunt bogata si prospera.
 • • Iubesc banii si banii mã iubesc.
 • • Banii curg continuu in viaŃa mea si sunt prospera.
 • • Eu merit prosperitatea.
 • • Eu am mereu mai mulŃi bani care intra in buzunarul meu , decat ies din el.
 • • Merit ce e mai bun pentru mine si primesc ce e mai bun pentru mine.
 • • Pot reusi .Reusesc.
 • • Eu cresc din succes in succes.
 • • Când o usa se inchide, o alta mai mare si mai buna se deschide.
 • • Cu fiecare zi , sunt din ce in ce mai bogata.
 • • Eu castig tot mai mulŃi bani cu fiecare zi.
 • • Eu atrag banii ca un magnet.
 • • Merit si primesc de la viaŃã tot ce e mai bun.
 • • Ceea ce Dumnezeu a dat altora, imi da si mie.
 • • Multumesc pentru tot ce am si tot ce primesc.

In incheiere vreau sa impart cu tine o poezie scrisa de un autor anonim
care mie imi place la nebunie.

ESTI O MINUNE

Mergi inainte! Unde e pamintul acela de unde tipai ca nu ti se mai iveste nici
o oportunitate?
Priveste! Priveste in jurul tau.
Vezi, nu mai departe de ieri te complaceai in autocompatimire,
iar acum pasesti mindru pe un covor aurit.
Nimic nu s-a schimbat...cu exceptia ta, dar tu esti totul.
Tu esti cea mai mare minune a mea.
Tu esti cea mai mare minune a lumii.

Iar legile fericirii si a succesului sunt trei:

1. Fii recunoscator pentru ce ai!
2. Celebreaza-ti unicitatea!
3. Mergi inainte!

Tu esti o minune pentru privire si sunt multumit.
Eu ti am dat aceasta lume ca s-o stapanesti.
Apoi ca sa-ti inlesnesc atingerea potentialului tau maxim,
te-am mai protejat,inca o data si te-am inzestrat cu puteri
necunoscute altei creaturi din univers,pana in ziua de azi.

TI-AM DAT PUTEREA DE-A GANDI
TI-AM DAT PUTEREA DE-A IUBI
TI-AM DAT PUTEREA DE-A VREA
TI-AM DAT PUTEREA DE-A RADE
TI-AM DAT PUTEREA DE A-TI FOLOSI IMAGINATIA
TI-AM DAT PUTEREA DE-A CREA
TI-AM DAT PUTEREA DE-A FACE PLANURI
TI-AM DAT PUTEREA DE-A VORBI
TI-AM DAT PUTEREA DE-A TE RUGA
SI,TI-AM DAT PUTEREA DE-A ALEGE.
Sterge-ti lacrimile.
Intinde mina si prinde-o pe-a mea si mergi mai departe.
TU ESTI CEA MAI MARE MINUNE A LUMII

Theona
http://femeiadesucces.ro/blog/arhiva

Vera Peiffer - Gandirea pozitiva


    * Atunci când voinţa intră în conflict cu imaginaţia, învingătoare iese întotdeauna imaginaţia.
    * Niciodată nu trebuie să ne dăm bătuţi.
    * O dată ce conexiunea fapte-memorie-comportament a fost stabilită, ea va intra în funcţiune în mod automat.
    * Trăirile emoţionale stocate în memorie se vor exprima întotdeauna prin comportament.
    * Cu cât un gând este repetat mai frecvent, cu atât amprenta asupra subconştientului este mai profundă.
    * Cu cât emoţia care însoţeşte trăirea unui eveniment este mai intensă, cu atât amprenta acestei emoţii asupra subconştientului este mai puternică.
    * Calitatea gândurilor determină calitatea vieţii.
    * Semnalele pe care le emitem către ceilalţi se întorc la noi asemenea unui bumerang.
    * O persoană care manifestă interes prezintă interes.
    * Este de maximă importanţă să-ţi porţi singur de grijă şi să te străduieşti să fii fericit.
    * Foloseşte zilnic cele ZECE MINUTE DE SINGURĂTAT E.
    * Să facem dintr-un punct slab un punct forte
    * Să nu ne complacem în postura de victimă
    * Să avem grijă de noi înşine
    * Să ne controlăm propria noastră imagine - siguranţă, încredere.
    * Evită formulăriIe negative
    * Foloseşte timpul prezent al verbelor (nu viitor)
    * Repetă în minte noile gânduri constructive
    * Începe chiar de azi
    * INTRĂ ÎN LEGĂTURĂ CU  PROPRIUL TĂU SUBCONŞTIENT
    * Fiecare mare realizare a fost la început doar o idee.
    * Tensiunea fizică generează tensiune mentală. Tensiunea  mentală generează tensiune fizică.
    * Cu cât te străduieşti mai tare să te relaxezi, cu atât ai mai puţine şanse să reuşeşti acest lucru.
    * SĂ NE PROGRAMĂM SINGUR I SUCCESUL


Dacă te-ai hotărât să-ţi aşezi viaţa pe coordonate pozitive, iată câteva aspecte cărora trebuie să le acorzi atenţie:

      • Asumă-ţi responsabilitatea pentru tine însuţi, pentru faptele şi sentimentele tale. Ele îţi aparţin şi tu eşti singura persoană care poate acţiona asupra lor, modificându-le. Nu te aştepta să se schimbe lumea din jurul tău - ea nu se va schimba.

      • Fă-ţi bilanţul. Care este situaţia în momentul de faţă? Cercetează toate aspectele posibile - sănătatea, banii, profesia, relaţiile cu semenii, imaginea pe care o ai despre tine însuţi şi aşa mai departe. Care sunt punctele pe care ai dori să le ameliorezi?

      • Fă o listă cu lucrurile pe care ai vrea să le schimbi şi ordonează-le pe criteriul priorităţii. Analizează punctele, unul câte unul - ocupă-te temeinic de fiecare; e mult mai bine aşa decât să analizezi repede şi "pe deasupra" două sau mai multe deodată.

      • Revino la primul punct de pe listă. Despre ce este vorba, foarte exact? Descompune mecanismul problemei şi vezi care e ponderea factorilor exteriori şi care e cea a propriilor tale atitudini, în agravarea situaţiei. Să presupunem că aştepţi să fii servit. Factorii externi sunt reprezentaţi de faptul că vânzătoarele nu-şi fac serviciul cum trebuie. Factorul intern: eşti prea timid ca să încerci să le atragi atenţia. Vor exista întotdeauna vânzători sau vânzătoare care să prefere să stea la taclale, în loc să muncească; tu, în schimb, nu trebuie să rămâi timid tot restul vieţii tale.

      • Vei vedea că, de multe ori, nu ai cum interveni asupra factorilor externi. Ţinta de atac, oricum, nu aceea este ; obiectivul îl constituie propriile tale atitudini.

      • Fixează-ţi tocmai un asemenea obiectiv. Fii foarte limpede şi concret. Nu-ţi spune, de pildă, ,,Aş vrea să mă bucur de mai multă popularitate printre cunoscuţii mei", ci "Aş vrea să mă simt mai în largul meu când mă duc la petreceri". Fii realist. Nu-ţi spune "Aş vrea să am silueta lui Racquel Welch", ci ,,Aş vrea să scap de kilogramele pe care le am în plus".

      • Clădeşte-ţi temeliile. Dacă ţi-ai stabilit ca obiectiv să-ţi iei permisul de conducere auto, va trebui să înveţi cum să faci parcările şi pornirile din pantă, fiindcă nici toată gândirea pozitivă din lume pusă la un loc nu te va ajuta să treci examenul fără să fi exersat manevrele la poligon.

      • Dacă vrei să-ţi găseşti un prieten, ai grijă să arăţi bine. Cu bigudiurile în cap şi ţigara atârnând în colţul gurii, ai puţine şanse să faci un bărbat să se îndrăgostească de tine, după cum nici o femeie nu s-ar grăbi să se arunce în braţele unui individ a cărui cămaşă murdară stă să pocnească pe ditamai burta.

      • Elimină din vocabularul tău expresia "nu pot". Dacă spui "nu pot", te încătuşezi singur între nişte limite. Gândeşte-te la bondari. Conform legilor aerodinamicii, este imposibil ca ei să poată zbura, în condiţiile în care raportul dintre greutatea corporală şi suprafaţa aripilor este cel care este, numai că bondarii habar nu au de aerodinamică, Însă zboară.

            NOTĂ: Poţi pentru că eşti convins că poţi.

      • Pregăteşte-te atât fizic, cât şi mental. Asigură-te că eşti în cea mai bună formă atunci când ataci primul obiectiv de pe listă. Fă câte un exerciţiu de relaxare (vezi paginile 25-28) în fiecare zi, timp de cel puţin trei săptămâni. Formează-ţi obiceiul de a te relaxa măcar o dată pe zi şi vei vedea că îţi va veni din ce în ce mai uşor să te deconectezi de la ritmul cotidian. Acest lucru te va ajuta să-ţi refaci rezervele de energie care îţi sunt necesare pentru obiectivele fixate.

      • Începe-ţi ziua aşezându-te în faţa oglinzii şi spunându-ţi: "De acum înainte, lucrurile se vor schimba în bine." (Fii însă convins de asta.)

      • Vizualizează-te reuşind să-ţi atingi obiectivul stabilit. Tot ceea ce poţi să-ţi imaginezi poţi şi să înfăptuieşti . Dacă vrei să slăbeşti, vizualizează-te cu o siluetă suplă, purtând o haină nouă, cu două-trei numere mai mică decât înainte . Imaginează-ţi că te afli în faţa unei oglinzi, în această haină nouă, şi priveşte ce zâmbet plin de mândrie ţi-a luminat faţa . Dacă, intr-o anumită perioadă, cândva, ai fost mai suplu, caută o fotografie de atunci şi ţine-o mereu asupra ta. Scoate din şifonier unul din articolele de îmbrăcăminte care acum îţi sunt prea strâmte şi pune-l la vedere, repetându-ţi:
      "Voi putea să-l port din nou ! "
      Umple-ţi mintea cu imagini ale propriei tale persoane DUPĂ schimbare - o nouă personalitate. Dacă eşti unul din acei bărbaţi care devin timizi şi nesiguri în prezenţa femeilor, imaginează-ţi că te afli în plină conversaţie, vizualizează-te sigur pe tine, vorbind curgător, în timp soţia sau asociatul te ascultă cu atenţie şi cu plăcere şi îţi zâmbesc. Vizualizează-te în chip de om de succes şi vei fi, într-adevăr, un om de succes.
      • Nu mai căuta pretexte şi începe chiar acum.


Vera Peiffer - Gandirea pozitiva                                                            

miercuri, 15 septembrie 2010

A aştepta stabilirea direcţiei


    Cele mai bune rezultate se obţin atunci când nu mai încercăm să forţăm lucrurile să fie aşa cum considerăm noi că ar trebui să fie. Atunci când încercam să impunem cu forţa o soluţie la o problemă, deseori suprasolicitam şi creăm o nouă problemă. Uneori, e mai bine ca, pur şi simplu, să nu mai facem ceea ce ştim că nu merge şi să ne facem timp pentru a ne recentra şi reconecta la esenţa adevărului din noi. Atunci, cursul acţiunii pe care îl vom stabili va fi mai organic, mai coerent şi mai plin de înţeles. Cu toţii avem nevoie să respirăm şi să fim. Este un moment sacru. Este un moment în care ne adunăm la un loc puterea şi direcţia.
    Dacă nu ne facem acest timp, putem acţiona prematur sau impulsiv. Acţiunilor noaste le poate lipsi forţa – sau ele pot avea consecinţe nefericite, pe care nu le-am anticipat.

marți, 14 septembrie 2010

A te opri la timp


    Atunci când îţi este clar că ceva nu merge, încetează să mai faci acel lucru. Încetează să mai investeşti energie în el. Fă un pas înapoi şi depărtează-te de el. Detaşează-te. Dă-i drumul. Dacă nu te opreşti, vei înrăutăţi încă şi mai mult situaţia.

luni, 13 septembrie 2010

Eliberare din închisoare


    Dacă ai trei mese calde şi un pat în care să dormi, nu vrei să vorbeşti de libertate. Nu contează că altcineva îţi planifica ziua: îţi spune când să mănânci, unde să exersezi şi când să te duci la culcare. Nu contează că uşa camerei tale este încuiată în fiecare seară.
    Ideea de a trăi fără aceste comodităţi te înfricoşează. Nu ştii cum ai supravieţui dincolo de zidurile celulei. Dar gândeşte-te la acest lucru: într-o bună zi, gardianul va veni, va descuia uşa şi-ţi va spune că e timpul să pleci. Iar tu va trebui să pleci – fie că vrei, fie că nu. Chiar dacă vei cădea în genunchi şi vei implora să nu pleci, vei fi obligat să o faci.
    În aceste împrejurări, nu există decât o singură întrebare pe care trebuie să o pui şi aceea nu este: “La ce oră se serveşte micul dejun?”.  Ea este: “Eşti tu pregătit pentru acea zi – şi dacă nu, de ce nu?”

duminică, 12 septembrie 2010

A goli ceaşca


    Cum poţi să vii cu ceva nou, atunci când eşti ataşat faţă de ceea ce ai deja? Ca să vii cu cea nou, ceva proaspăt, ceva neprevăzut, trebuie să abandonezi ceva vechi, depăşit şi care a devenit un obicei. Dacă vrei ca puterea creatoare să se manifeste în tine, trebuie să abandonezi tot ceea ce nu este creator. Atunci, în spaţiul lăsat liber, se revarsă creativitatea.
    Dacă ceaşca este plină de ceai învechit şi rece, nu poţi turna în ea un ceai proaspăt şi fierbinte. Trebuie, mai întâi, să o goleşti. De-abia apoi o poţi umple.

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Ataşamentul faţă de povestea ta


    Eşti liber să fii răspunzător pentru viaţa ta chiar acum – dar vrei tu oare asta? Eşti gata să renunţi la ataşamentul faţă de povestea ta? Problemele pe care le percepi în viaţa ta sunt proiecţii ale conflictului interior, de genul: “Eu vreau, dar nu pot avea.” Dacă ţi-ai îngădui să ai ceea ce vrei, sau dacă ai înceta să vrei ceva, pentru că ştii că nu-l poţi avea, acest conflict ar înceta. Povestea ta despre “caut dar nu găsesc” s-ar sfârşi. Dar eşti tu gata să renunţi la drama ta? Oare, durerea ta, sărăcia ta, nevoia ta de a corija sau de a fi corijat, au devenit parte din personalitatea ta? Oare povestea ta a devenit propria ta identitate? A renunţa la drama ta înseamnă a lăsa trecutul să se plece – chiar aici, chiar acum. Adică tu eşti întru totul responsabil pentru ceea ce alegi. Nu mai există nici o scuză.

vineri, 10 septembrie 2010

Centrare
    Centrarea înseamnă a rămâne cu ceea ce ştii şi a lăsa în urma ceea ce nu ştii. Nu ştii dacă trecutul se va repeta. Poate că da, poate că nu. Vechi tipare se pot dizolva, sau pot reapare. Tu nu ştii nimic din toate astea.
    Tot ceea ce ştii este cum te simţi faţă de ceea ce se întâmplă chiar acum. Dacă poţi accepta această idee, atunci poţi să fii cinstit cu tine şi cu ceilalţi în ceea ce priveşte experienţa ta. Poţi spune, chiar acum, ce anume eşti capabil să faci şi ce nu, cât şi ce angajamente îţi poţi lua.
    Lucrurile se pot schimba în viitor, dar nu poţi trăi în momentul de acum, sperând că ele se vor schimba. Tu trebuie să fii acolo unde eşti, nu acolo unde vrei să fii.

joi, 9 septembrie 2010

Culpabilizarea de sine    Nu are nici un rost să fii obsedat de greşelile tale. Sentimentul de vinovăţie este productiv, numai atunci când el te ajută să înveţi  din greşelile tale – în aşa fel încât să acţionezi cu mai multă responsabilitate în viitor.
    Dacă nu e nimic de făcut pentru a îmbunătăţi situaţia, atunci accept-o aşa cum este. Uneori, nu este nimic de făcut. Nu-ţi e de nici un folos să te culpabilizezi pe tine, sau pe ceilalţi.
    Nu eşti singurul care a luat-o pe de lături, sau care a făcut gafe. Să sperăm că, odată cu trecerea timpului, vei fi în stare să râzi de greşelile tale şi să le dai uitării.

miercuri, 8 septembrie 2010

Încredere
    Atunci când ştii că viaţa ta este în regulă, indiferent cât de aspră şi nefinisată pare ea, există spaţiu pentru mişcare. Poate avea loc o schimbare. O uşă se poate deschide.
    Cea mai importantă uşă este cea către inima ta. Dacă ea este deschisă, atunci întregul univers se află în tine. Dacă ea este închisă, atunci te afli singur, faţă în faţă cu lumea.

marți, 7 septembrie 2010

A facilita vindecarea
    Nu poţi ajuta oamenii să se vindece, dacă nu simţi iubire în inima ta. Când o simţi, ceea ce spui şi faci curge prin iubirea ta, nu prin frica ta – iar tu vei inspira, vei încuraja, vei înălţa. Aminteşte-ţi că te afli aici pentru a da celorlalţi forţă – nu pentru a-i corija, sau pentru a-ţi asuma răspunderea pentru durerea lor. Aşa că, nu-ţi impune darul asupra celorlalţi. Dăruieşte doar, celor ce-ţi cer ajutorul şi care sunt gata să îl primească. În felul acesta, nu le vei încălca libertatea şi nu-ţi vei epuiza propriile energii.

luni, 6 septembrie 2010

Dansul acceptării
    Acceptarea este un dans de o viaţă.
    Cu cât dansezi mai mult, cu atât devii mai priceput. Dar niciodată nu dansezi perfect.
    Uneori oboseşti şi proclami: “Nu voi mai dansa”. Dar, pe urmă în mod neaşteptat, te îndrăgosteşti – sau cineva îţi face o propunere de afaceri pe care nu o poţi refuza.
    Indiferent cât de tare încerci, sau cât de mult te plângi, nu poţi opri dansul.
    Greşelile fac parte din dans. Dar unii oameni nu ştiu asta. Afacerile lor dau faliment, sau partenerul îi părăseşte – iar ei îşi zboară creierii. Ei joacă pe mize foarte mari.
    Uneori luăm jocul prea în serios.
    Uităm că suntem aici ca să învăţăm.
    Avem nevoie să ne binedispunem, să facem o pauză şi să ne bucurăm de dans în sine. Dacă nu învăţăm să râdem de noi înşine, din când în când, călătoria noastră devine greoaie şi apăsătoare. Cu cât eşti mai nefericit, cu atât mai dificil devine dansul, pentru că trebuie să dansezi cu nefericirea ta. De aceea este atât de importantă acceptarea. Cu cât accepţi mai mult viaţa aşa cum este, cu atât dansul devine mai uşor.

duminică, 5 septembrie 2010

Descoperirea autorităţii interioare    Cu cât mai instabilă pare viaţa, cu atât mai mult gravităm către “siguranţa” promisă de către persoanele care au autoritate în faţa noastră. Ne căsătorim cu ele, le alegem, mergem în bisericile lor şi ne alăturăm cultelor lor. Cu timpul, mulţi dintre aceşti oameni sunt demascaţi şi discreditaţi, iar noi învăţăm să ne recuperăm puterea pierdută şi să ne adunăm la un loc viaţa fărâmiţata.
    Atunci când ne dezrădăcinam pentru a urma falsele promisiuni ale liderilor charismatici, tindem să fim pedepsiţi de înseşi experienţele noastre. După aceea, ne întoarcem umili, cu lopeţile în mână, şi începem să sădim din nou.
Aceia care-şi abandonează rădăcinile, vor învăţa să le regăsească. Aceia care au căutat autoritate în alţi oameni, vor învăţa să o găsească în ei înşişi.

sâmbătă, 4 septembrie 2010

A împrospăta aerul

    Nu te duce la culcare supărat pe cei pe care îi iubeşti. Nu lăsa ca soarele să răsară sau să apună fără să te împaci. Ocupă-te cu grijă de relaţiile tale. Fii gata să renunţi la gânduri şi sentimente care nu pot decât să rănească şi să separe.
    Stările ce presupun gânduri şi sentimente negative trebuie aerisite cel puţin în fiecare zi. Deci, găseşte moduri de a te îmblânzi şi de a te apropia de celălalt, atunci când te simţi furios sau rănit. Găseşte un mod de a admite că ţi-a fost teamă. Găseşte un mod de a abandona nevoia ta de a avea dreptate şi de a susţine permanent că celălalt greşeşte.
    Amândoi aveţi dreptate, în dorinţa voastră de a fi iubiţi şi respectaţi. Greşiţi amândoi în încercarea de a vă culpabiliza reciproc pentru nefericirea voastră.

vineri, 3 septembrie 2010

A pune capăt trecutului


    Nu există vieţi trecute, aşa cum nu există experienţe trecute. Convingerile din trecut îţi limitează capacitatea de a fi pe deplin prezent în momentul de acum.
    Nu pleca în trecut în căutare de amintiri. Dacă ele ies la iveală, recunoaşte-le, fii cu ele şi integrează-le. Fă acest lucru nu pentru a da forţa trecutului, ci pentru a-i pune capăt – în aşa fel încât să poţi fi prezent acum. Tot ceea ce te îndepărtează de la imediata ta comuniune cu viaţa  nu-ţi este de nici un folos.

joi, 2 septembrie 2010

Mersul pe sârmă    Avem întotdeauna două voci în cap. Vocea trecutului spune: “Nu deschide. E prea înfricoşător. Nu-ţi aminteşti ce s-a-ntâmplat când...?” Vocea viitorului spune: “Prea gândeşti mult. De ce nu o faci, pur şi simplu? “Trecutul încearcă să ne reţină, viitorul încearcă să ne grăbească.
    Îţi place sau nu, trebuie să asculţi ambele voci şi să le asiguri că au fost auzite. Apoi, te poţi reechilibra şi reveni în centru. După aceea, poţi găsi un ritm sigur, care să se potrivească momentului prezent.
    Asta e ceea ce trebuie să facă cel ce merge pe sârmă. El nu-şi poate face griji pentru că, în trecut şi-a pierdut echilibrul. Nu poate visa la un spectacol perfect în viitor. El trebuie să se concentreze asupra a ceea ce se întâmplă chiar acum. Trebuie doar să pună un picior înaintea celuilalt.
    Fiecare pas e un act de echilibrare.
    Fiecare pas e un act spiritual.

miercuri, 1 septembrie 2010

Momentul prezent    Fericirea are loc numai în momentul prezent. În cazul în care te preocupă ideea dacă vei fi fericit mâine, sau chiar peste cinci minute, nu vei fi în stare să fii fericit acum.
    Poţi transcede tot haosul şi confuzia din mintea ta, prin simpla decizie de a fi întru totul prezent şi atent – chiar acum. Acesta este miraculosul adevăr.