Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

luni, 13 decembrie 2010

Un obstacol în calea învăţării    Cea mai mare dintre toate iluziile constă în a pretinde că ştii cea ce nu ştii.
    Ignoranţa autentică nu constituie niciodată o problemă. Când nu ştii, poţi învăţa. Poţi fi instruit.
    Dar atunci când nu ştii şi crezi că ştii, nu poţi fi învăţat. Ai ridicat un obstacol în calea învăţării. Acest lucru este mai rău decât ignoranţa. Este pură autoamăgire!

duminică, 12 decembrie 2010

Energie pozitiva


Spiritul legii si Legea Spiritului


  
    Un sistem de legi exterioare nu poate furniza niciodată îndrumarea specifică de care avem nevoie pentru a ne trăi vieţile în concordanţă cu Spiritul. Pentru a trăi astfel, trebuie să învăţăm să auzim vocea adevărului din inimile noastre.
    Legea Spiritului nu este statică. Deşi vine dintr-o Sursă de mare spiritualitate, ea trebuie să fie exprimată într-un limbaj specific şi în termeni care pot fi înţeleşi de oameni cu o oarecare cultură şi experienţă. Ceea ce spune ceva oamenilor dintr-o perioadă istorică, poate spune altceva sau poate că nu spune nimic altor oameni, dintr-o altă perioadă istorică.
    Aplicaţiile rigide ale legii nu presupun nici o intuiţie şi nici compasiune. În schimb, sensul profund al legii trebuie intuit în aşa fel, încât el să poată fi aplicat circumstanţelor specifice fiecărui individ.

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Îndrumare


    Îndrumarea vine atunci când te simţi relaxat şi liniştit.
    Puţin câte puţin, capeţi încredere în înţelepciunea care vine la tine în această stare de relaxare şi linişte, pentru a rosti cuvintele pe care eşti îndrumat să le rosteşti şi pentru a întreprinde acţiunile pe care eşti îndrumat din interior să le întreprinzi – chiar dacă nu înţelegi, întru totul, de ce ţi se cere să le întreprinzi.
    Cunoaşterea intuitivă se bazează pe sentimentul că “e bine” ceea ce spui sau faci – chiar şi atunci când vii cu o soluţie analitică.
    Mai târziu, când priveşti înapoi la ceea ce s-a întâmplat, e posibil să vezi de ce ai fost călăuzit să grăieşti sau să acţionezi într-un anume mod. Adeseori, cea mai potrivită îndrumare pe care o primeşti va fi complet neaşteptată, datorită faptului că ea vine de la un nivel profund de integrare sufletească, în care toate aspectele conştiinţei sunt acceptate cu răbdare. Acesta este nivelul unităţii conştiinţei, iar soluţiile care vin din acest loc par adeseori ciudate minţii ego-ului, cea care analizează problema sau dilema.

vineri, 10 decembrie 2010

Cele două feţe ale lui Dumnezeu


    Dacă te situezi într-o perspectivă spirituală, nu îţi poţi măsura succesul în viaţă, pe baza unor factori externi. Adevăratul succes se măsoară în funcţie de capacitatea ta de a te iubi pe tine şi pe ceilalţi – nu în funcţie de mărimea portofelului, de numărul de diplome, sau de importanţa funcţiei.
    Factorii externi se modifică. Dacă suntem ataşaţi de ei, suferim, atunci când lucrurile se schimbă. Vezi pilda lui Iov. El a pierdut tot ceea ce îi definea viaţa, cu excepţia credinţei. Credinţa i-a dat posibilitatea   de a folosi  fiecare adversitate ca pe un mijloc  de a pătrunde şi mai adânc în iubirea lui.
    Uneori, când îi urăm lui Dumnezeu bun venit în vieţile noastre, El decide să facă curăţenie în casă şi, pentru un timp, totul pare o harababură. Iov nu este singurul care a descoperit acest lucru. Şi tu îl poţi descoperi.
    Dumnezeu este atât Vishnu, apărătorul, cât şi Shiva, distrugătorul. Cu  o mână El ne distruge iluziile, iar cu cealaltă ne ajută să ne dezvoltăm iubirea şi compasiunea.  

joi, 9 decembrie 2010

Unire


    Pe măsură ce oamenii se aliniază la legea graţiei divine, relaţiile vor căpăta un nou înţeles. Ceea ce doi sau mai mulţi oameni nu puteau face separat, se va întâmpla în mod spontan, atunci când se vor uni.
    Sinergia creativă a unor astfel de relaţii va transcende nevoile şi programele de lucru individuale, atingând vieţi care, altfel, nu ar fi fost atinse niciodată.

miercuri, 8 decembrie 2010

Un infanterist al lui Dumnezeu


    Imaginează-ţi că cineva ar veni la tine şi ţi-ar spune: “Astea sunt abilităţile mele. Te rog, foloseşte-le în orice fel doreşti, pentru binele nostru comun. Eu am încredere absolută  că mă vei plăti în mod cinstit şi cu respect.” Ai angaja acea persoană pe loc, nu-i aşa?  Atunci când eşti dispus să-ţi aduci contribuţia, fără să fii ataşat de rezultat, eşti imediat înrolat în lucrarea Spiritului. Devii un infanterist al lui Dumnezeu. Încetezi să-i slujeşti percepţiei tale limitate cu privire la ceea ce e bine pentru tine – şi te pui în slujba binelui tuturor.

marți, 7 decembrie 2010

Graţie divină    Atunci când ştim că suntem demni de iubire, nu mai avem nevoie să ne angajăm într-o avalanşă de activităţi menite să ne dovedească, nouă înşine şi celorlalţi, că suntem vrednici. Convingerea noastră lăuntrică cum că suntem vrednici,  ne face capabili de a dărui iubire fără a cere ceva în schimb şi fără a avea aşteptări – creând,  în acest fel, calea pe care se reîntoarce, în mod spontan, la noi.
    Relaţia noastră cu lumea – şi, de aceea, relaţia noastră unul cu celălalt, nu mai este una de manipulare, luptă sau lăcomie, ci una de încredere şi de desfăşurare naturală a tuturor proceselor organice. Ceea ce trebuie să se întâmple, se întâmpla prin noi, pentru că dorim şi putem să o facem – şi nu pentru că ego-urile noastre au nevoie ca acest lucru să se întâmple, pentru a fi validate. Graţia divină se manifestă în vieţile noastre, iar noi suntem atraşi în mod natural către evenimente şi împrejurări la care ne putem aduce contribuţia, cu energia şi atenţia noastră. Deoarece suntem flexibili şi cooperanţi, ne atingem ţelurile – aparent fără efort.

luni, 6 decembrie 2010

Iubirea nu-ţi cumpără mai multe jucării


    Chiar dacă te hotărăşti să alegi iubirea chiar în acest moment, aceasta nu înseamnă că că vei obţine un Mercedes nou.
    Alegerea iubirii este o alegere mai profundă decât cunosc furnizorii de cristaluri şi asii teoriei abundenţei – pentru că nu trebuie să aleagă numai adultul spiritualizat, ci şi copilul rănit, care nu e sigur că e demn de iubire. Dacă dai crezare învăţaţilor cu străluciri de înger, atunci poţi să baţi din picior chiar acum şi, precum Dorothy (din “Vrăjitorul din Oz”), să te duci direct acasă. Nimeni nu te poate contrazice, dacă asta e de folos.
    Dar dacă nu foloseşte, s-ar putea să realizezi că  Dorothy are de făcut o călătorie în lumea de jos. Acolo ea va întâlni atât îngeri, cât şi demoni. Va trebui să înfrunte întunericul, pentru a găsi lumina. La fel ca noi, ea va trebui să stea fata în faţă  cu aspectele proprii şi ale altora, care îi displac – deoarece aceasta înseamnă călătoria în întregire.
    Acesta nu este genul de iubire din vată de zahăr. Nu este o abordare de tip comercial a mântuirii. Este genul de iubire  de care ai nevoie timp de o viaţă întreagă pentru ca să înveţi să dai şi să primeşti. Este genul de ispăşire ce are loc în tranşee.

duminică, 5 decembrie 2010

Adevăratele recompense    Faptele spirituale primesc recompense semnificative, dar aceste recompense nu vin la cei care le caută. Darurile Spiritului trebuie oferite fără gânduri ascunse sau ataşamente. Ele trebuie dăruite în folosul celorlalţi, fără a te gândi la felul în care ele ţi-ar fi ţie de folos.
    Darurile făcute în mod spontan şi cu bună credinţă se întorc la donator, mult sporite. Celui care dăruieşte astfel, nu îi lipseşte nimic de valoare şi nu acumulează lucruri de care nu are nevoie.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

A crea din perspectiva iluziei lipsei    Atunci când creăm din perspectiva iluziei lipsei, creăm o mulţime de lucruri de care nu avem cu adevărat nevoie. Şi după aceea, trebuie să găsim un mod de a ne debarasa de ele. Acest lucru ia foarte mult timp, este ineficient şi nu e în folosul planetei.
    Indiferent cât de multe lucruri creăm, nu vom umple niciodată golurile din inimile noastre. Singurul mod în care acel gol poate fi umplut, este să ne dăm seama că avem deja ceea ce ne trebuie. Atunci “golul” devine “un întreg”.
    Dacă am şti că iubirea pe care o căutăm se află în noi, am putea învăţa să ne conectăm la ea în interiorul nostru.
    Atunci ne-am putea aduce singuri iubire, atunci când ne simţim incompleţi sau nevrednici – şi am putea înceta de a mai proiecta nevrednicia noastră în afară, asupra altora şi asupra planetei.

vineri, 3 decembrie 2010

A cere ceea ce vrei
    Atunci când ştii ce vrei, cere.
    Nu pretinde şi nu înnebuni oamenii cu aşteptările tale. Cere, pur şi simplu, fără ocolişuri. Spune oamenilor ce vrei, într-un mod politicos, respectuos. Şi, după aceea, acordă-le libertatea şi spaţiul necesare pentru a-ţi răspunde cinstit.
    Nu forţa pe nimeni.
    Dar nu-ţi reprima dorinţele, doar pentru că ţi-e frică de felul în care s-ar putea ca cineva să reacţioneze la ele.

joi, 2 decembrie 2010

Nici deţinând controlul, nici lipsit de putere
    Nu există decât două moduri prin care poţi interfera cu fluxul spontan al abundenţei şi graţiei din viaţa ta.
1. Să crezi că poţi controla ce se întâmplă.
2. Să crezi că nu ai nici o putere să faci ceva.
    Niciuna dintre aceste convingeri nu este adevărată. Ambele sunt extreme care duc la presupuneri incorecte şi la un comportament disfuncţional.
    Desigur că, dacă eşti înnebunit să deţii controlul, a crede că eşti lipsit de putere îţi poate aduce un oarecare echilibru. Pe de altă parte, dacă crezi că eşti lipsit de putere, puţină forţă îţi poate fi de folos.
    Noi nu suntem nici lipsiţi de puterea de a ne schimba vieţile, nici capabili de a controla ceea ce ni se întâmplă. În schimb, suntem liberi de a lucra în mod creativ sau reactiv cu evenimentele şi împrejurările care se ivesc în vieţile noastre.

miercuri, 1 decembrie 2010

Dorinţă    Dacă rugăciunea, afirmaţiile şi alte eforturi de a concentra mintea dau uneori rezultate, acest lucru se întâmplă numai atunci când în spatele practicii mentale există o dorinţă puternică.
    Nu este îndeajuns să ceri ceva pe plan mental. Trebuie să ceri cu întreaga ta fiinţă.
    Scoţi la lumină ceea ce doreşti. Promovezi fără ezitare ceea ce doreşti mai mult, atrăgând către tine resursele, asigurând sprijinul şi entuziasmul celorlalţi. Materializezi totul pe baza dorinţei. Fără dorinţă, nu există decât materializare minimă.
    Atunci când încerci să materializezi ceea ce doreşti fără tragere de inimă, reuşeşti doar pe jumătate. De aceea ce cauţi cu putere şi neabătut, învingând toate obstacolele, se împlineşte.
    Ceea ce doreşti şi la ce te gândeşti cel mai mult sunt cele mai puternice seminţe pe care le sădeşti. Viaţa se îndreaptă spre locul unde îţi plasezi energia. Sau, aşa cum a spus Iisus: “Unde ţi-e inima, acolo va fi şi comoara ta”.