Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Două porunci

















Iisus a ştiut că unii dintre noi vor întâmpina dificultăţi în a-şi aminti cele zece  porunci, aşa că a decis să simplifice învăţătura de dragul nostru. El ne-a dat doar două porunci de care să ne aducem aminte: “Iubeşte-L pe Dumnezeu din toată inima şi cu toată mintea ta şi iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”
        Pentru a-L iubi pe Dumnezeu, trebuie să înţelegem că Dumnezeu nu se afla numai în afara noastră, ci şi în interiorul nostru. El este în inimă şi în mintea noastră. El este împreună cu noi. Într-adevăr, iubirea şi prezenţa lui Dumnezeu sunt însăşi esenţa a ceea ce suntem. A-L iubi pe Dumnezeu înseamnă a ne iubi şi a ne cinsti pe noi înşine, precum şi a asculta şi a acţiona în spiritul îndrumării pe care o primim.
    Dar, aşa cum Dumnezeu este esenţa noastră, El este, de asemenea, esenţa fiecăruia dintre fraţii şi surorile noastre. Şi fiecare dintre semenii noştri merită aceeaşi cinstire de sine, iubire şi respect pe care îl merităm şi noi.
    A-L iubi pe Dumnezeu înseamnă să ne iubim şi să ne cinstim fratele şi sora şi să respectăm îndrumarea lor, precum şi acţiunile ce izvorăsc din ea.
Nu putem să-L iubim pe Dumnezeu şi, în acelaşi timp, să ne onorăm pe noi înşine şi pe aproapele nostru. Iubirea de Dumnezeu este intim legată de iubirea de noi înşine şi de iubirea pentru ceilalţi.

Niciun comentariu: