Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

marți, 24 august 2010

A folosi afirmaţii pentru a nega sentimente



















    Iisus a spus: “Nu te lupta cu Răul”. Dacă El ar folosi limbajul din ziua de azi, ar putea spune ceva de genul: “lucrul căruia îi opui rezistenţă, persistă”.
    Dacă eşti furios pe cineva şi încerci să înlocuieşti gândurile de mânie cu gânduri de iubire, se întâmplă una din următoarele situaţii: fie că vei reuşi cu succes să-ţi reprimi mânia (o formă de negare), în aşa fel încât ea va continua să existe în sufletul tău, chiar dacă tu pretinzi că nu este acolo – fie că nu vei reuşi.
    De fapt, în acest caz este mai bine să nu reuşeşti, pentru că atunci va trebui să-ţi înfrunţi mânia, să o recunoşti, să afli ce a declanşat-o etc.
    Mânia nu se transformă prin negare, ci prin înţelegere.
    Din nefericire, mult din aşa-numita învăţătura “noua eră” ne încurajează să disimulăm gândurile/emoţiile noastre negative în spatele unui zid al negării şi să le tapetăm cu gânduri pozitive. Dar apoi, la primul semnal major de stres, tapetul se desprinde de pe perete.
    Există două moduri în care poţi trata frica:
   1.Să-ţi negi frica şi să pretinzi că nu te temi.
   2. Să admiţi că te temi şi să-ţi înfrunţi frica.
    Prima variantă te poartă în nesfârşite cicluri ale evitării şi proiecţiei. A doua, te aduce faţă în faţă cu tine însuţi.

Niciun comentariu: