Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

miercuri, 6 octombrie 2010

Drumul către Nicăieri


















    Există un drum prin apropiere, dar tu nu ştii încotro duce. Nu ştii dacă să o iei la dreapta sau la stânga, sau dacă să stai pe loc. Nu ştii.
    Mai curând sau mai târziu, fără îndoială că din plictiseală, vei face o alegere. Vei merge la dreapta sau la stânga. Şi te ei fi încântat că ai luat decizia cea bună – până când vei da de un teren dificil şi atunci vei fi convins că ai luat-o pe un drum greşit. Aşa se întâmplă atunci când o iei la dreapta sau la stânga. Nu are nici o importanţă.
    Pe Drumul către Nicăieri nu are importanţă încotro te îndrepţi, pentru că drumul este circular şi, în final, el revine în acelaşi loc. Pe Drumul către Nicăieri, întrebarea nu este “încotro mergi?” – pentru că nu mergi undeva anume. Întrebarea este: “Cum mergi? Îţi place călătoria?”
    Atunci când mergi undeva, scopul este foarte important. Dar atunci când nu mergi nicăieri, scopul nu are nici un sens. Atunci, singurul lucru important este starea ta de conştiinţă. Mergi cu bucurie sau cu tristeţe? Îi binecuvântezi pe aceia pe care îi întâlneşti în cale, sau îi blestemi?

Niciun comentariu: