Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

joi, 7 octombrie 2010

Trădarea de sine


















    Cine este responsabil de faptul că tu alegi să fii cu oameni care te trădează? Oare ei sunt responsabili, sau tu?
    Atunci când ai încredere în oameni care nu-ţi merită încrederea, ajungi să suferi. Şi apoi, în loc să-ţi  vezi eroarea şi să înveţi din ea, tu tinzi să învinovăţeşti persoana care te-a trădat – ceea ce aruncă răspunderea pe cine nu trebuie.
    Iar atunci când acest lucru nu merge, s-ar putea să încerci să te pedepseşti singur şi să ai un comportament autodistructiv ca, de exemplu, să bei o sticlă de băutură, să mănânci exagerat, sau să faci sex cu cine nu trebuie. În acest fel ajungi să te pedepseşti singur, fără să-ţi asumi responsabilitatea pentru rolul pe care l-ai avut în ceea ce s-a întâmplat.
    E mai bine să-ţi asumi responsabilitatea pentru deciziile pe care le iei şi să laşi la o parte orice gând de auto crucificare. Dacă ai atras de mai multe ori către tine oameni care nu te tratează cum trebuie, atunci fii mai atent în cine îţi plasezi încrederea. Lasă-i pe oameni să-ţi câştige încrederea cu încetul. Nu-ţi da forţa altora, numai pentru că doreşti să fii iubit şi acceptat de ei.
    Nu depinde de alţii pentru a-ţi oferi ţie însuţi iubirea, acceptul sau siguranţa de care ai nevoie. Dă-ţi-le singur şi atunci nu poţi fi trădat.

Niciun comentariu: