Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

vineri, 10 decembrie 2010

Cele două feţe ale lui Dumnezeu


















    Dacă te situezi într-o perspectivă spirituală, nu îţi poţi măsura succesul în viaţă, pe baza unor factori externi. Adevăratul succes se măsoară în funcţie de capacitatea ta de a te iubi pe tine şi pe ceilalţi – nu în funcţie de mărimea portofelului, de numărul de diplome, sau de importanţa funcţiei.
    Factorii externi se modifică. Dacă suntem ataşaţi de ei, suferim, atunci când lucrurile se schimbă. Vezi pilda lui Iov. El a pierdut tot ceea ce îi definea viaţa, cu excepţia credinţei. Credinţa i-a dat posibilitatea   de a folosi  fiecare adversitate ca pe un mijloc  de a pătrunde şi mai adânc în iubirea lui.
    Uneori, când îi urăm lui Dumnezeu bun venit în vieţile noastre, El decide să facă curăţenie în casă şi, pentru un timp, totul pare o harababură. Iov nu este singurul care a descoperit acest lucru. Şi tu îl poţi descoperi.
    Dumnezeu este atât Vishnu, apărătorul, cât şi Shiva, distrugătorul. Cu  o mână El ne distruge iluziile, iar cu cealaltă ne ajută să ne dezvoltăm iubirea şi compasiunea.  

Niciun comentariu: