Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

sâmbătă, 27 februarie 2010

Şcoala dragostei

 
Este extraordinar să iubeşti, dar dragosteaunei persoane nu-ţi poate umple golul din suflet. Umplerea acestui gol esteresponsabilitatea ta. Ai nevoie să iubeşti şi să te afirmi pe tine însuţi zi dezi, clipa de clipă. Fără iubire de tine însuţi, indiferent câtă iubire primeştide la partenerul tău, nu este de ajuns.
    Acăuta să obţii iubirea de la o altă persoană înseamnă a te comporta precumalcoolicul care caută să obţină fericirea de la o sticlă. Cu cât bea mai mult,cu atât mai puţin satisfăcut se simte – şi cu atât doreşte să bea mai mult.
   Toţisuntem dependenţi de starea de a fi îndrăgostit. Dar, după ce am “căzut” decâteva ori şi ne-am rupt câteva oase emoţionale, e de aşteptat să devenim puţinmai înţelepţi. Ştim că partea cea mai frumoasă, atunci când te îndrăgosteşti, nuva dura. Ştim că mai curând sau mai târziu, va trebui să fim autentici unul cucelălalt. Aceasta este deosebirea între idilă şi parteneriat.
   Idilaeste o încercare de a menţine dependenta. Ea are o viaţă foarte scurtă.Parteneriatul este un dans a doi oameni obişnuiţi, care învaţă să trăiascăîmpreună, zi de zi. Este o şcoală plină de provocări. Adeseori, este mai multmunca decât joacă. Şi, cu siguranţă, necesită mai multă adaptare psihologică,decât pot oferi ani întregi de terapie!
    Nuabsolvim această şcoală într-un an sau doi. Ne trebuie mulţi ani. Poate chiar oviaţă întreagă, ca să-i asimilam întreaga programă.

Niciun comentariu: