Atenţie!

Unele cărţi se pot descărca de aici Cărţi dezvoltare personală

duminică, 14 martie 2010

CLASSICAL CROSSOVER (1)

Crossover este un termen muzical folosit despre artiştii şi creaţiile muzicale care au apărut în două sau mai multe clasamente cu genuri muzicale diferite.
Fenomenul muzical crossover depaseste granite, limite, pentru a provoca intalniri artistice surprinzatoare, perceptii noi si vibratii emotionale inimaginabile - "Fusion" este un termen mai comun pentru acest fenomen. Exemplele includ jazz fusion, fuziune celtica şi worldbeat. Un exemplu de crossover este jazz şi muzică clasică- "Mad Cows Sing". Alte exemple de încrucişare a genurilor sunt trupe care canta un amestec de genuri, cum ar fi funk, muzica rap, rock, metal şi / sau punk, de exemplu, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Primus and Rage Against the Machine, 311, sau trupele care canta crossover thrash, cum ar fi D.R.I. or Municipal Waste.

Artistul vocal cel mai popular crossover a fost tenorul şi starul de cinema Mario Lanza,. Cu toate că nu a existat pe vremea aceea genul crossover, a fost recunoscuta ca si "crossover" perioada de cea mai mare popularitate al lui Lanza din anii 50. Inregistrarile de la RCA Victor l-au postat pe primul loc, vocea magnifica a lui Lanza ajungand dincolo de muzica clasică - depasind audientele la public si recordurile de cumpărare. Be My Love, din filmul, The Toast of New Orleans, a fost Number One , în februarie 1951 şi a a fost vândut in mai mult de 2 milioane de exemplare, un succes pe care nici un artist clasic, înainte sau după nu l-a realizat. Lanza înregistreaza alte două milioane de vânzari- cu single-urile care au fost Number One in top ten Billboard, The Loveliest Night of the Year and Because You're Mine. Cinci dintre albumele lui Lanza au fost Number One in topul albumelor pop Billboard, între 1951 şi 1955. Filmul biografic The Great Caruso a fost primul şi până în prezent este singurul care a înregistrat numai compozitii exclusiv din arii de operă pentru a ajunge la Number One in topurile albumelor pop. The Student Prince lansat în 1954, a fost Number One timp de 42 de săptămâni. Nici un artist clasic , inclusiv cei Trei Tenori - Plácido Domingo and José Carreras - nu au obţinut succesul in topurile de popularitate pe care Mario Lanza l-a avut în anii 50.




Niciun comentariu: